Efter att ha förändrat världarna för kontorsautomation och videokonferenser (bland annat) de senaste åren, riktar Microsoft nu sitt mål mot försäljningsvärlden.

IT-jätten har introducerat Microsoft Viva Sales i ett försök att ge företag av alla storlekar ett AI-drivet uppsving när det gäller att modernisera CRM.

Det senaste tillägget till din Viva arbetsverktygsuppsättning kommer att fungera med alla CRM-plattformar, inklusive Salesforce, Zoho och Freshworks, vilket innebär att du inte behöver lära dig nya system eller betala för nya prenumerationer.

Microsoft Viva försäljning

Viva Sales ansluter direkt till Microsoft 365-sviten för att synkronisera med verktyg som Excel, Outlook eller till och med Microsoft Teams, dra in data direkt och eliminera långa perioder av "upptaget arbete" som orsakas av manuell datainmatning.

Användare kan tagga kunder i Microsoft 365-verktyg, där Viva Sales automatiskt fångar det som en enda, individuell specifik kundpost och skapar en ny profil med all relevant information om den kunden. Dessa kan sedan delas med kollegor för att snabbt förmedla tips eller tips utan en långvarig granskning.

När den väl har bearbetats kan Viva Sales använda denna data för att ge rekommendationer och påminnelser till användare genom dess inbyggda ContextIQ artificiell intelligensmodeller, som erbjuder realtidsinsikter som Microsoft säger kan göra skillnad när det kommer till händelser för att ingå ett avtal.

"När vi har kommit ur pandemin har det skett några riktigt stora förändringar på arbetsmarknaden och verkligen, i människors sinnen och hjärtan, hur de förväntar sig att deras jobb ska bli gjort, och det var där Viva var." föddes, säger Jared Spataro, CVP, Modern Work, Microsoft, till TechRadar Pro.

"Viva kommer med ett antal olika moduler som är skräddarsydda för alla anställda i en organisation", noterade han. "Viva Sales är en helt ny version av det - det är fortfarande medarbetarupplevelsen, men vi inser att även om det finns många saker som gäller alla anställda, har alla ett jobb inom en organisation och det här jobbet är specifikt, med biljetter, utgångar och prestation, förväntningar och vision.

Spataro tillade att Viva Sales är början på ett nytt tillvägagångssätt för Microsoft, eftersom det är den första appen som förde idén om medarbetarupplevelsen till själva rollen.

"Det fungerar i grunden som en brygga mellan registreringssystem och kommunikationssystem, och dess mål är att hjälpa säljare att göra sina jobb", tillägger han. "Det gör att vi verkligen kan koppla ihop punkterna mellan människor som arbetar, ibland med samma sak, och sedan kan vi knyta ihop det i Microsofts grafiska data med registreringssystemet, och du har en mycket rik uppsättning data genom att resonera. "

"Detta är bara början för oss", avslutade han, "Vi tror att många saker kommer att vara möjliga, eftersom vi i grund och botten sammanför kommunikation och artificiell intelligens och lägger dem ovanpå ditt inspelningssystem, och vi tror det är bara ett helt nytt användningsområde i branschen.

Dela detta