Det kan snart inte finnas någon flykt från Microsoft Teams, inte ens i den virtuella världen, efter en ny uppdatering från företaget.

Microsoft vill hjälpa arbetare runt om i världen att leverera nästa generations industrier med en rad uppdateringar av deras HoloLens 2 augmented reality-headset, varav en är tillägget av dess populära videokonferenstjänst.

Uppdateringen kommer att ge fullt stöd för Microsoft Teams verktyg och funktioner för HoloLens 2, inklusive skärmdelning, kalenderkoordinering och naturligtvis videosamtal och livemöten.

HoloLens 2 Microsoft Teams

Lanseringen bygger på befintliga videosamtalsfunktioner i HoloLens 2 med hjälp av Microsoft Dynamics 365 Remote Assist, kombinerat med steg-för-steg holografiska instruktioner i Microsoft Dynamics 365-guider för supportsamtal, produktdemonstrationer eller fjärrinspektioner.

"Nu kan de göra båda samtidigt med den senaste versionen av Dynamics 365 Guides, som kombinerar dessa två mixed reality-appar till en sömlös upplevelse", skrev företaget i ett blogginlägg (öppnas i en ny flik).

"Användare kan intuitivt växla mellan process- och samarbetsaktiviteter eller göra båda samtidigt. Enkel åtkomst till den information de behöver och människorna de arbetar med är till hands, vilket säkerställer att alla kan agera med förtroende i den industriella metaversen."

(* 2 *)

(Bildkredit: Microsoft)

I framtiden kommer HoloLens 2-användare att kunna ringa Teams-användare direkt, samt gå med i gruppmöten, som nu kommer att visas som ett hologram i deras utrymme.

HoloLens 2-användare kommer också att kunna se allt innehåll som delas i ett Teams-möte, öppna ett separat fönster för livepresentationer eller video vid behov, som sedan kan anpassas och placeras efter behov.

De kommer också att kunna söka och lägga till Teams-kontakter i sina samtal, och visa och granska både sina egna och andras kalendrar, med möjligheten att gå med i Teams-möten direkt från kalendervyn, precis som på en bärbar dator eller PC. .

Pantalla HoloLens 2 de Microsoft Teams

(Bildkredit: Microsoft)

De som inte bär ett HoloLens 2-headset kommer att se strömmande video från användarens perspektiv, ungefär som en GoPro-video. Förutom att strömma video kan HoloLens 2-användare kommunicera via textchatt och öppna alla skickade bilder eller PDF-filer på sin skärm.

Att använda verktygsfältet för blandad verklighet på Teams-skrivbordet innebär också att datoranvändare kan lägga till 3D-anteckningar på en virtuell skärm. Så om de ritar på sin egen skärm läggs bläcket automatiskt till i HoloLens 2-vyn.

De nya uppdateringarna är nu tillgängliga för HoloLens 2-användare att installera och börja använda.

Nyheten kommer strax efter att den amerikanska militären såg sin första leverans av 5000 XNUMX specialbyggda Microsoft HoloLens-headset.

De nya IVAS-enheterna (Integrated Visual Augmentation System) har anpassats kraftigt från befintliga HoloLens 2-headset, med en frontvänd skärm som kan leverera högupplöst data från nattliga, termiska och soldatburna sensorer, allt med Microsoft Azure molntjänster teknologi. .

Dela detta