En kommande uppdatering av Microsoft Teams syftar till att hjälpa personer som är hörselskadade bättre att delta i onlinemöten.

I likhet med en nyligen genomförd Zoom-uppdatering tillåter den nya teckenspråksvisningsfunktionen Microsoft Teams-användare att välja upp till två andra videoströmmar att fokusera på i appen, vilket gör teckenspråkstolkar mer mycket mer synliga under mötet.

Microsoft säger (öppnas i en ny flik) att strömmen är större än de andra och hålls i hög upplösning för så tydlig vy som möjligt, och att den endast är på klientsidan så att endast användare kommer att kunna se strömmen. andra kommer deltagarna att ha var sin. Om någon delar innehåll under mötet, kommer undertecknarens video att flyttas åt sidan med alla andra, men kommer att behålla ett större bildförhållande. Andra deltagare kan alltid tas upp och det tar inte heller plats för tolken.

aktivera vyn

Teckenspråksvyn kommer till Microsoft Teams för stationära datorer och webbläsare i december, enligt ett inlägg på Microsoft 365-färdplanen (öppnas på en ny flik).

Användare kan gå med i Teams offentliga förhandsvisningsprogram - öppnas i en ny flik - för att testa funktionen; kom dock ihåg att förhandsgranskningen görs per användare, och om du är en av de få lyckliga har Microsoft en uppsättning instruktioner (öppnas i en ny flik) om hur du aktiverar förhandsgranskningen.

Teckenspråksvy kan aktiveras för alla möten eller från fall till fall. Tolkar som jobbar på samma företag som du kan förhandsanvisas inför ett möte, vilket du kan göra via menyn Inställningar. På detta sätt, när du går in i ett möte med en tolk, kommer vyn redan att aktiveras.

Undertecknare kan läggas till mitt i mötet med knappen "Hantera undertecknare" som finns i den nya tillgänglighetspanelen. Genom att klicka på knappen kan du utse en deltagare som tolk genom att helt enkelt skriva in deras namn. Och genom instrumentpanelen kan du även växla mellan teckenspråksvy och livetextning under mötet.

växande team

Microsoft har skapat massor av nya funktioner för Teams under de senaste månaderna och det är lite svårt att hålla reda på allt. Till exempel har företaget nyligen implementerat spel på plattformen för att bygga kamratskap bland teammedlemmar. Du har dina grundläggande titlar som Solitaire och Minesweeper, men också mer interaktiva spel som Kahoot.

När det gäller nästa steg rekommenderar vi att du kollar in TechRadars täckning av framtida tillägg till Teams. Det är mycket. Först och främst förväntas plattformen förbättra sin prestanda, även om det inte är klart exakt när. Och en premiumversion av Teams kommer att gå in i sin första förhandsvisning i december 2022 och lägga till AI för att hjälpa till att transkribera möten på 40 olika språk och "avancerade säkerhetsfunktioner", bland annat.

Dela detta