En ny app för Microsoft Teams ser ut att hjälpa användare att bättre hantera sina samtal, möten och mer.

Enligt en post på företagets färdplan (öppnas i en ny flik) för kommande funktioner, kommer det nya tillägget "ge en enda plats där proffs och administratörer kan skapa och hantera schemalagda och on-demand virtuella möten på Microsoft Teams". .

Detta kommer sannolikt att inkludera integration med Outlook-kalendern, som synkroniseras över Office 365-plattformen för att hjälpa användare att hantera sin tid och identifiera tillgänglighet för onlinemöten. Detta kommer med största sannolikhet också att vara ett drag som kommer att se Microsoft upp sitt spel mot Google Workspace, som redan har ett sömlöst användargränssnitt mellan sin Meet-videokonferensplattform och andra kommunikationsverktyg som Chat och Gmail.

gruppmötesplanerare

Färdkartan fortsätter med att beskriva den nya funktionens förmåga att "visa värdefulla mötesinsikter och analyser, få statusuppdateringar i realtid i en kövy och skicka mötespåminnelser."

I ett försök att behålla sina dedikerade användare och attrahera nya kunder verkar Microsoft försöka skapa en miljö där användare inte behöver byta mellan olika appar för att planera sina arbetsliv, utan istället erbjuda alla relevanta verktyg på ett ställe. .

Google har också förenklat hur Workspace-användare flyttar mellan kommunikationsappar och fört Chat och Meet närmare varandra i det nya Gmail-gränssnittet som blev standardvyn – och enda – under fjärde kvartalet 2022.

För närvarande ser det ut som att Teams-uppdateringen är inriktad på skrivbordsklienten och webbappversionerna av sin plattform, men mobilappar tenderar också att följa efter.

Förhandsvisningar kommer att finnas tillgängliga i slutet av året, enligt Microsoft, med allmän tillgänglighet som förväntas vara i februari 2023. Microsoft har i allmänhet hållit sina deadlines, men på senare tid har vissa releaser blivit försenade eftersom dessa produkter naturligtvis är under utveckling. . Hur som helst, en tidsram för påsk verkar rimlig.

Dela detta