Microsoft har tillkännagivit en ny funktion för sin Microsoft Teams-skrivbordsklient som hjälper användare att hålla sig klara i en tid av oändliga snabbmeddelanden.

Företaget förväntar sig att implementera möjligheten att döda chattrådar i videokonferensprogramvaran i slutet av året, och säger att december 2022 är det allmänna tillgänglighetsmålet.

I ett inlägg på Microsofts färdplan (öppnas i en ny flik) lyder beskrivningen: "Användare kan permanent ta bort hela konversationer från sin vy."

Detta bör hjälpa arbetare att filtrera bort oanvända meddelandetrådar så att de kan hålla viktiga konversationer mer synliga.

Ta bort meddelanden i Teams

Microsoft säger att det "inte påverkar vad andra chattanvändare ser." Med andra ord kommer alla konversationer som tas bort från din sida att förbli oförändrade på den andra partens sida, så meddelanden är fortfarande lättillgängliga om de behöver dem.

För närvarande förväntas möjligheten att ta bort konversationer komma till stationära versioner av den populära onlinesamarbetsappen, inklusive Mac-enheter. Det finns inga ord om en mobilversion, även om den kan läggas till vid ett senare tillfälle.

I ett försök att göra Teams till den mest konkurrenskraftiga plattformen för företag eftersom de möter ökad konkurrens från Zoom och Google Meet, lägger Microsoft ständigt till nya funktioner till sin färdplan, vilket ger en indikation på kommande tillägg.

Planerad att anlända i början av 2023, hoppas Microsoft också att lägga till mötesrumsstöd för Android-enheter, vilket borde tilltala ett stort antal arbetare som behöver tillgång till möten på språng.

För närvarande är båda funktionerna i "under utveckling"-stadiet enligt företagets färdplan, med de fullständiga "implementerings- och "lanseringsstadierna" ännu inte uppnådda.

Dela detta