Microsoft Teams kommer äntligen att bli mycket lättare att använda på iPad och iPhone

Microsoft Teams kommer äntligen att bli mycket lättare att använda på iPad och iPhone

Apple-användare kommer att få en välkommen ökning av produktiviteten när det gäller att använda Microsoft Teams på sin mobil eller surfplatta.

Videokonferensplattformen har avslöjat att den arbetar för att få bild-i-bild-läge till iPhone- och iPad-användare, så att de kan se flera fönster samtidigt på sin enhet.

Detta kan innebära att användare kan ringa ett videosamtal på sin enhet samtidigt som de tittar på ett användbart dokument eller en presentation, utan att behöva växla mellan appar och eventuellt avbryta samtalet.

Microsoft Teams bild-i-bild för iOS

I Microsoft 365:s officiella färdplansinlägg (öppnas i en ny flik) för uppdateringen, noterar företaget att "det nya bild-i-bild-läget låter dig se ditt möte i ett fönster som kan ändras storlek medan du använder andra appar på din mobila enhet.

Funktionen är fortfarande listad som "under utveckling" men har ett förväntat tillgänglighetsdatum december 2022, vilket innebär att användare inte bör vänta för länge. När den väl har släppts kommer den att vara tillgänglig för alla Microsoft Teams iOS-användare runt om i världen.

Utgåvan är den senaste i raden av produktivitetsrelaterade Microsoft Teams-utgåvor eftersom den fortsätter att försöka förbättra användbarheten och effektiviteten för sin plattform.

Detta inkluderar ett antal hastighetsrelaterade uppdateringar under huven som syftar till att förbättra användarupplevelsen när du surfar i Microsoft Teams, nämligen ett uppdaterat ramverk som nu kan göra HTML-träd snabbare, exekvera JavaScript och serialisera arrayer mer effektivt. .

Företaget säger att dessa förändringar bör bidra till en 30-procentig ökning av hastigheten när man byter mellan Microsoft Teams chattar eller kanaler.

I andra multitasking-nyheter meddelade företaget också nyligen att spel i appen kommer till Microsoft Teams.

Långt ifrån att bara vara en distraktion, men Microsoft säger att spelinteraktionen är utformad för att möta några av de största utmaningarna på hybridarbetsplatsen, inklusive "kampen för att bygga förtroende, band och förbättra medarbetarnas moral."

Det avslöjade också nyligen att 1:1- och gruppsamtalstranskription nu är tillgänglig i Microsoft Teams-appen för Android, vilket ger användarna möjlighet att granska exakt vad som sades eller om detaljer har missats.

Användare kommer också att kunna börja transkribera möten i Microsoft Teams för iOS och Android, samt att kunna se mötesutskrifter efter att deras samtal är slut.