En av de mest irriterande små bristerna i Microsoft Teams kommer snart att åtgärdas tack vare en ny uppdatering.

Videokonferenstjänsten har länge tillåtit användare att "räcka upp handen" under ett samtal om de vill gå med eller föreslå något till konversationen, utan att avbryta personen som talar.

Men om det inte åtgärdas på rätt sätt, kommer "Raised Hands" på ett Microsoft Teams-samtal att stanna kvar tills mötet är över, vilket visar på en potentiell mardröm för dem som försöker ta reda på vem som talade när och vem som fortfarande väntar.

Microsoft Teams räcker upp handen

Nu kan dock de av oss som gillar att våra Microsoft Teams-möten är städade slappna av, eftersom företaget arbetar på en ny funktion som automatiskt sänker en användares upphöjda hand efter att de har pratat.

I framtiden kan programmet komma att uppmana användare att sänka sin upphöjda hand efter att Teams upptäcker att de har talat under mötet.

Om användaren inte vidtar någon åtgärd på förslagsmeddelandet kommer Teams automatiskt att tas bort efter en viss tid. De kan också välja att hålla handen uppe, till exempel om de har en följdfråga.

I sin officiella uppdatering av Microsoft 365-färdplanen (öppnas i en ny flik) säger Microsoft att flytten kommer att minska antalet "inaktuella" uppräckta händer i möten, och noterar att det "bör säkerställa mer flyt i möten." möten för arrangörer och presentatörer. «

Uppdateringen är fortfarande listad som "under utveckling" för tillfället, med ett förväntat tillgänglighetsdatum i mars 2023, så användare behöver inte vänta för länge. Efter release kommer funktionen initialt att vara tillgänglig för Mac- och Windows-datoranvändare.

Nyheterna kan vara särskilt användbara för dem som ringer med ett stort antal deltagare, särskilt som Microsoft Teams nyligen avslöjade att de arbetar på en "Large Interactive Gallery"-uppdatering, vilket innebär att dina samtal nu kommer att innehålla strömmar från fler personer, vilket gör det möjligt att användare att se upp till 49 videodeltagare åt gången.

Dela detta