Microsoft arbetar med en ny funktion för Teams samarbetsplattform som låter användare anpassa sitt utseende innan de går med i ett videosamtal.

I en uppdatering av produkthandlingsplanen förklarar företaget att Teams-användare snart kommer att ha tillgång till flera olika videofilter, vilket ger dem möjlighet att röra sig uppåt och nedåt i vissa aspekter av överföringen.

"Innan du går med i en församling kan du använda filter för att justera ljusnivåerna svagt och mjuka ansiktsdrag för att anpassa deras utseende", skrev Microsoft.

Företaget tillkännagav först planer på att introducera videofilter förra sommaren, men siktar nu på ett lanseringsfönster i augusti 2021.

Myten om den perfekta kontorsarbetaren

Den nya Microsoft Teams-funktionen kommer sannolikt att vara användbar för ett brett spektrum av användare, särskilt de som arbetar på ett svagt upplyst hemmakontor eller använder en webbkamera av dålig kvalitet.

Det kan dock hävdas att en sådan funktion också kan motverka vissa framsteg som gjorts sedan pandemin började när det gäller anställdas förhoppningar.

Genom att ta bort personal från den noggrant kontrollerade kontorsmiljön krossade pandemin myten om den perfekta kontorsarbetaren: någon som alltid och under alla omständigheter är lugn, alltid och under alla omständigheter ordnad och även orubbligt professionell.

På din webbplats, det finns en ny acceptans att anställda ofta jonglerar med många andra aspekter av sitt liv samtidigt som de fullgör sina arbetsuppgifter; kanske har de barn eller husdjur att ta hand om, eller en familjekris att hantera.

Redan före pandemin var det intressant för en liten att avbryta en live-TV-intervju, men mellanrum i videokonferenser har blivit en bekant regel.

Dessa kompletterande ansvarsområden kan hindra någon från att sminka sig inför en sammankomst, men erfarenheten av att arbeta undercover har visat att de har liten inverkan på din produktivitet och kvaliteten på ditt arbete.

Pandemin har förändrat hur människor förhåller sig till arbete, på gott och ont. Mer genom att introducera en funktion utvecklad för att hjälpa arbetare att återuppbygga den skadliga illusionen av perfektion, Microsoft kämpar omedvetet mot ett av de mest positiva resultaten: ett hälsosammare perspektiv på förhållandet mellan arbete och rutinliv.

Dela detta