Nästa Microsoft Surface Pro har några mycket stora skor att fylla. Efter år av kämpande för att få en bekväm uppgradering fick den bärbara 1-i-XNUMX-företagsdatorn med surfplatta äntligen den uppgradering den förtjänar med Surface Pro XNUMX.

Surface Pro 4, som hyllade Tiger Lake Intel-chips med en bättre skärm, längre batteritid och en bakre kamera med högre upplösning med XNUMXK-videokapacitet, uppgraderade sortimentet på ett sätt som dess föregångare hade svårt att göra. Et, bien que nous nous arrêtions avant de l'appeler l'appareil parfait, il s'en rapproche certainement, ce qui laisse à son successeur très peu de travail i termer av mises à niveau – à moins d'incorporer une toute nouvelle innovation , minst.

Ändå lämnade Surface Pro XNUMX lite utrymme för förbättringar. Kommer hans efterträdare att lösa dessa nackdelar? För din skull väntar vi. Åtminstone borde den redan komma med ett Type Cover, bortsett från kraftfulla interna delar (kanske Intel Alder Lake) som verkligen kommer att göra den värd sitt namn.

Det är dock tidigt att säga. Skvallret om nästa Surface Pro är fortfarande sällsynt, liksom spekulationerna och läckorna. Vi kommer att hålla dig uppdaterad om alla nya Surface Pro som träffar våra skrivbord, men för nu, här är allt vi har hört, förutom våra spekulationer.

Microsoft Surface Pro 9: rakt på sak

  • Vad är det? Den nya Microsoft Surface Pro
  • Vid vilken tidpunkt kom det ut? sannolikt tredje kvartalet 3
  • Hur mycket kostar det? Förhoppningsvis från €1,099 / US €XNUMX XNUMX

Microsoft Surface Pro 9: lanseringsdatum och pris

2020 har kommit och gått utan några tecken på en ny Surface Pro, säkert på grund av pandemin och den efterföljande massiva bristen i leveranskedjan. Utöver det har Microsoft inte slösat bort ett år, släpper en uppdaterad modell varje år från XNUMX till XNUMX, vanligtvis under QXNUMX, och sedan släpper Surface Pro XNUMX under QXNUMX XNUMX.

Om vi ​​inte upplever en annan komponentbrist eller fabriksstängning, finns det ingen anledning att inte förvänta sig att nästa generation av Microsoft Surface Pro kommer ut i butiker runt oktober XNUMX.

Naturligtvis förutsätter det att Microsoft inte planerar att sprida lanseringen av sina Pro-enheter.Vi vet redan att den nya Surface Pro X kommer ut i år. Denna linje lanserades ursprungligen 2, exakt samma år som Microsoft hoppade över Surface Pro. Så om Microsoft undviker att släppa två nya Pro-enheter exakt samma år, kanske vi inte ser Surface Pro förrän XNUMX.

Hur som helst förväntar vi oss att nästa generations Surface Pro kommer att ärva exakt samma kostnader som Pro 459, som börjar på €599/€XNUMX och toppar på €XNUMX XNUMX/€XNUMX. Eventuella kostnadsökningar vid denna tidpunkt kommer att vara en avgörande faktor för de flesta användare, särskilt eftersom Type Cover-tangentbordet och styrplattan inte ingår ännu.

På tal om det, det skulle dramatiskt öka värdet på Surface Pro om Microsoft inkluderade detta viktiga tillbehör vid varje köp. När allt kommer omkring pressar den den som en två-i-1-bärbar dator, och att inte ha $XNUMX/$XNUMX Signature-tangentbordet inkluderat motverkar syftet, för att inte tala om inaktiverar det hela mer att vara budgetmedveten.

Microsoft Surface Pro 9: design

Det finns fortfarande några platser där vi potentiellt kan se Microsoft förbättra designen av Surface Pro, även om Surface Pro XNUMX redan är ganska bra på egen hand.

Kommer Microsoft till exempel att utrusta den nya Surface Pro med en 4K-skärm eller erbjuda den som ett alternativ för högre konfigurationer? De flesta av uppdateringarna till Surface Pro 3 är fokuserade på skärmen, vilket minskar ramarna för en något större skärmstorlek och ungefär samma utrymme, vilket ger den en ny upplösning för att stödja bildförhållandet 120:4 och nå en uppdateringsfrekvens på XNUMXHz för gott skull. Men om den här enheten uppfyller kraven från sina målanvändare, som är designers och författare, skulle det vara en bra idé att lägga till ett XNUMXK-alternativ.

Dessutom, för en enhet som positionerar sig som en bärbar dator, saknar den portar och kommer inte med tangentbord och styrplatta ur kartongen som tidigare modeller. Det är allt medan du ber om en extra €XNUMX/US$XNUMX på en enhet som redan är dyr att börja med.

En av de saker vi saknar från äldre Surface Pros är USB Type-A-porten, där Surface Pro XNUMX med rätta väljer Thunderbolt XNUMX istället. Men av exakt samma anledningar förväntas Microsoft inkludera Type Cover utan extra kostnad, nästa modell bör ha fler I/O-portar inom räckhåll. Medan den är där borde företaget bli av med Surface Connect-porten.

Slutligen, även om den bakre kameran precis har uppdaterats, skulle en 12MP-kamera inte bara låta iPad Pro uppnå XNUMX, utan också göra den ännu mer värd denna "proffs"-titel.

Microsoft Surface Pro 9: Prestanda

Surface Pro XNUMX:s batteritid och laddningskapacitet är bland det bästa vi har sett i en kraftfull bärbar dator, än mindre en surfplatta. Och vi hoppas att Microsoft kommer att behålla exakt samma (eller bättre) livslängd i nästa generation av Surface Pro, även med kraftfullare interna komponenter.

Och 1 Surface Pro förväntas ha kraftfullare interna delar, från Pro 1:s Tiger Lake-chips till Alder Lake-processorer, Intels svar på Apples MXNUMX Pro och MXNUMX Max-chips. Med de där XNUMX:e generationens chips som driver dem, kan sortimentet stärkas tillräckligt för att ge iPad-proffs en chans att ge pengarna.

Dagens bästa Microsoft Surface Pro XNUMX-erbjudanden

Microsoft Surface Pro 9 vad vi vill se

Dela detta