Microsofts plan för annonsstödda datorer kanske inte

Microsoft har gjort SQL Server 2022 (öppnas i en ny flik), den senaste versionen av dess kärndatabasprogramvara, tillgänglig för allmän release.

Teknikjätten hävdade att det var den "mest Azure-kompatibla versionen av SQL Server" sedan programvaran släpptes 1989, och det skulle också vara den första större uppdateringen av programvaran på tre år.

De nya lösningarna är en del av Microsoft Intelligent Data Platform, en molnbaserad plattform som lanserades i maj 2022 som strävar efter att helt integrera databaser, analyser och datastyrning.

SQL Server 2022-uppdatering från Microsoft

Microsoft säger att SQL Server 2022 kommer att ge förbättrade integrationer med flera olika Microsoft Azure-tjänster, såsom Azure Synapse Link-dataanalysplattformen och dess Microsoft Purview-lösning för datastyrning.

Detta kommer att göra det "lättare för kunder att få djupare insikter, förutsägelser och styrning från sina data i stor skala", enligt företaget.

Dessutom säger företaget att den förbättrade Azure-integrationen också inkluderar hanterad katastrofåterställning (DR) för Azure SQL Managed Instances, såväl som "nästan realtidsanalys." Dessa funktioner, säger han, kommer att tillåta databasadministratörer att hantera sina datatillstånd med större flexibilitet och minimal påverkan på slutanvändarna.

Uppdateringen inkluderar tydligen också en enkel anslutning till Azure Arc Agent, som en del av standardinställningsprocessen för SQL Server 2022.

Microsoft säger att detta kommer att möjliggöra ytterligare funktionalitet, såsom en enda vy av alla SQL-servrar som distribueras lokalt, i Azure och andra moln, samt lokalt dataskydd med hjälp av Microsoft Defender för molnet.

Dessutom kommer integrationen med Azure Arc också uppenbarligen att omfatta stöd för Microsoft Single Sign-On, företagets säkra mjukvara för identitetshantering och Azure Active Directory, samt pay-as-you-go-fakturering.

Användare kan lämna feedback om ny programvara på Microsofts SQL Server Feedback Portal (öppnas i en ny flik). De kan också fördjupa sina kunskaper med Microsoft Learn SQL Server 2022-modulen (öppnas i en ny flik) och SQL Server 2022-workshopen (öppnas i en ny flik)

Dela detta