Microsoft har meddelat lanseringen av Viva Sales, ett nytt säljverktyg som markerar den första jobbspecifika modulen i företagets rekommendationsverktyg Viva Insights.

Viva Insights lanserades förra året och tillhandahåller personlig information, analyser och insikter till anställda. Jared Spataro, Corporate Vice President för modernt arbete på Microsoft, sa att hittills har alla moduler som finns tillgängliga i Viva varit tillämpliga på alla anställda i företaget. “Viva Ventas är den första modulen som tar en annan dimensionell strategi. Deras mål är att hjälpa människor, särskilt säljare, att göra sina jobb."

Viva Sales, som beskrivs som en "intelligent CRM-följeslagare", hämtar kundengagemangdata från Microsoft 365 och Microsoft Teams och använder maskininlärning för att omvandla den informationen till personliga insikter och rekommendationer för säljare.

Spataro sa att verktyget borde fungera som en brygga mellan programvara för kundrelationshantering (CRM) och kommunikationsverktyg, och fungera som ett "intelligenslager" som förbinder prickarna mellan systemen.

Till exempel kan en säljare tagga kunder i Outlook, Teams eller Office-applikationer som Excel, vilket gör att Viva Sales automatiskt kan registrera det som en kundpost och kombinera det med all relevant CRM-data. Viva Sales kan sedan rekommendera nästa steg för att flytta en kund genom försäljningstratten, prioritera arbete och ge säljare tillgång till en fullständig historik över alla kundinteraktioner.

"När du arbetar med en kund kan du inte bara se dina egna interaktioner, du kan se hela din verksamhet och hitta alla som interagerar med din kund," sa Spataro.

Microsoft säger att Viva Sales kan användas med vilken CRM-plattform som helst, från Microsoft Dynamics till Salesforce, Oracle Netsuite, SAP och Zoho.

Plattformen tillhandahåller också AI-baserade rekommendationer och använder Context IQ för att säkerställa att relevant innehåll är anslutet till Microsofts appar och tjänster, som Dynamics 365 och Microsoft 365.

Spataro sa att när affärshastigheten fortsätter att öka finns det arbetsområden där det blir allt svårare för människor att hänga med, särskilt när det gäller antalet meddelanden, dagliga e-postmeddelanden och inlägg som de flesta anställda nu får och måste ta emot. . åtgärd på

"Vi försöker använda AI för att inte bara ta bort det tråkiga, utan för att lägga till verkligt värde så att du kan klara av volymen och förväntningarna som är förknippade med ditt arbete," sa han.

Microsoft är inte heller ensamma om detta uppdrag, eftersom Salesforce länge har haft sitt eget AI-drivna rekommendationsverktyg fortsätter Einstein och andra leverantörer att automatisera olika administrativa uppgifter för anställda som använder deras verktyg.

Copyright © 2022 IDG Communications, Inc.

Dela detta