Även om Microsofts .NET-ramverk med öppen källkod precis firade 7-årsjubileum går företaget nu vidare med en ny version, .NET XNUMX.

I ett blogginlägg tillkännager Microsoft lanseringen av .NET 7 Preview 1 tillsammans med ASP.NET Core Preview 1 och EF7 Preview 1.

".NET 7 bygger på grunden som etablerats av .NET 6, som inkluderar en enhetlig uppsättning SDK-, runtime- och kärnbibliotek, en förenklad utvecklingsupplevelse och ökad utvecklarproduktivitet", säger Microsofts Jeremy Likness. "Nyckelområden för fokus för .NET 7 inkluderar förbättrat stöd för molnbaserade scenarier, verktyg för att göra det enklare att uppgradera äldre projekt och en förenklad utvecklarupplevelse genom att göra det enklare att arbeta med behållare."

Öppen källkod för evigt och alltid

Om du använder .NET för arbete (eller lek) är det värt att läsa hela bloggen för detaljer om vad som är nytt i .NET 6 eftersom det finns så många.

Höjdpunkter inkluderar tillägget av .NET Cross-Platform Application User Interface (MAUI) och nya verktyg för att göra det enklare att bygga molnbaserade applikationer genom att förenkla installationen och konfigurationen som krävs för att implementera säker autentisering och auktorisering, förutom att förbättra prestandan. . starta programmet och kör körtiden.

Utvecklare kommer snabbt och enkelt att kunna uppgradera sina .NET 6-applikationer till den nya plattformen, med Microsoft som tillhandahåller en mängd olika verktyg och supporttjänster.

Efter många år av motstånd mot öppen källkod vill Microsoft verkligen förbättra utrymmet. Det är rättvist att säga att många utvecklare från början var skeptiska till Microsoft och dess engagemang för att skapa verktyg med öppen källkod, eftersom företaget, som försökte behålla sin dominerande ställning, motsatte sig många utvecklare och projekt.

Men Microsofts förvärv av GitHub för 7.500 miljarder dollar 2018 hjälpte företaget att vända sidan och vinna över skeptiker.

Genom att underhålla .NET 7, som verkligen är öppen källkod och plattformsoberoende, så noggrant (man kan till och med säga kärleksfullt), gör Microsoft sin del för att utveckla datoranvändningen.

Dela detta