Bättre sent än aldrig, som de säger: Microsoft testar ett nytt skärminspelningsverktyg för att fånga skärminnehåll för Windows 11. Det efterlängtade verktyget kommer att installeras på det inbyggda Snipping-verktyget.

Innan dess brukade folk använda Xbox Game Bars fångstfunktion, men den ger inte mycket kontroll över vad eller hur du kan spela in. Det som är mest spännande med den kommande funktionen - öppnas i en ny flik - är att användarna nu kommer att ha denna välbehövliga kontroll. Precis som bildskäraren kan du välja delar av skärmen eller en specifik app att fokusera på innan du spelar in, vilket kan spara mycket tid vid redigering.

Funktionen är för närvarande endast tillgänglig via utvecklingskanalen för Windows Insider-programmet. Det händer också i vågor, så alla kommer inte att få det initialt. När du får det kommer klippverktyget att ha en (*11*) Spara-knapp bredvid Klippning. Du kan förhandsgranska videon du just skapade innan du sparar eller delar den med andra.

Felkorrigering

Microsoft medger att verktyget har några buggar i sitt nuvarande tillstånd. Annonsen nämner en liten fördröjning mellan att klicka på Start och början av själva inspelningen. Och tydligen finns det tillfällen då klippverktygsfönstret inte kommer tillbaka efter att "kört en (*11*) klipp..." Microsoft ber användarna att rapportera eventuella (*11*) klippverktygsfel. Klippning via Feedb(s) 'Öppnas i en ny flik)a (Öppnas i en ny flik)ck Hub (Öppnas i en ny flik).

På tal om buggar, Windows 11 har nya korrigeringar tillgängliga i Insider-programmet som vi måste nämna. De är uppdelade i två separata förhandsgranskningar: build 22621.1028 och 22623.1028. I båda patcharna är uppdateringarna mindre livskvalitetsförändringar som tar itu med konsekvensproblem och förbättrar rekommendationer för energiplaner. Observera att korrigeringarna fortfarande är i förhandsgranskning när detta skrivs, och det finns fortfarande några problem att fixa.

Det är oklart när skärminspelaren kommer att lanseras officiellt, även om det förmodligen inte kommer att vara det på ett tag. Vi frågade Microsoft om de åtminstone kunde ge oss ett releasefönster, men en företagsrepresentant berättade att företaget håller hårt på läpparna för tillfället.

Om du inte vill vänta och vill ha en tredjepartslösning uppdaterade TechRadar nyligen sina bästa gratis skärminspelare för Windows och Mac. Vi har till och med listat de bästa funktionerna att leta efter när du väljer en.

Dela detta