Microsoft undersöker en metod för att göra det enklare att installera Progressive Web Apps (PWA) på flera enheter med din webbläsare.

Företaget testar ett sätt att använda Microsoft Edge för att förenkla processen att installera PWA på separata enheter. Flytten innebär att när du väl har installerat en PWA på en enhet, kommer du att se ett alternativ att installera den på andra enheter med bara ett klick.

Det här tillägget kan vara fantastiska nyheter för företag som vill installera och göra det möjligt för anställda att köra jobbappar på flera enheter, till exempel en bärbar dator som används för fjärrarbete eller en mobil enhet eller surfplatta när du är på språng.

Microsoft Edge PWA

Upptäckt av Leo Varela och delad på Reddit, kommer den nya funktionen att visas i Apps-menyn i Microsoft Edge.

PWA:er, som i huvudsak är webbsidor som beter sig och erbjuder mycket av samma funktionalitet som inbyggda appar, kan inte bara röra sig dynamiskt för att passa mobila eller stationära skärmar, utan är också mycket lättare, snabbare och har mindre inverkan på batteritiden.

När en PWA har installerats på en enhet, noterade Varela, kommer den nu att visas i en lista över tillgängliga appar för andra enheter när den är ansluten till Internet i Microsoft Edge. Dessa appar kan installeras på den nya enheten med bara ett klick, vilket avsevärt förenklar installationsprocessen.

Funktionen verkar vara tillgänglig för Edge Canary-användare just nu, vilket innebär att en bredare lansering kan förväntas under de kommande veckorna.

Nyheten följer ett liknande drag av ärkerivalen Microsoft Edge, eftersom Google Chrome meddelade att det skulle arbeta på ett nytt filhanterings-API som gör det möjligt för Chrome PWA att arbeta med filer på värdens filsystem som fungerar som en app. inbyggd i maj. . 2021.

  • Som en sista försvarslinje, ta en titt på de bästa brandväggarna som finns.

Genom Windows Central

Dela detta