Microsoft Defender for Endpoint, Microsofts slutpunktssäkerhetsplattform, uppdateras för att bättre skydda organisationer mot ransomware och andra cyberhot.

I ett nyligen tillkännagivande (öppnas i en ny flik) sa företaget att genom att ha vissa funktioner aktiverade som standard kommer företag att ha en bättre chans mot utvecklande cyberattacker med en funktion som det helt enkelt kallar "Inbyggt skydd."

"För bästa skydd mot ransomware och andra cyberhot måste vissa inställningar konfigureras", förklarade Redmond-jätten. "Inbyggt skydd kan hjälpa till genom att tillhandahålla standardinställningar för bättre skydd."

Frånkoppling

Inbyggt skydd beskrivs som en "uppsättning standardinställningar" som företaget implementerar för Defender for Endpoint. Sabotageskydd är en sådan inställning, men Microsoft sa att andra standardinställningar kommer att vara tillgängliga snart.

Defender for Endpoint-användare kan förvänta sig att få två typer av aviseringar: ett meddelandecenterinlägg som tillkännager det nära förestående ankomsten av inbyggt skydd och en banner i Microsoft 365 Defender-portalen som tillkännager automatisk aktivering av manipuleringsskydd.

Om du undrar så kan du alltid stänga av det inbyggda skyddet genom att ange dina egna säkerhetsinställningar, förklarade Microsoft. Företaget rekommenderar det dock inte.

"Tamper Protection ger dig bättre skydd mot ransomware. Du måste vara en global administratör eller säkerhetsadministratör för att utföra följande procedur", varnar han.

Ändå kan de som vill inaktivera funktionen gå över till Microsoft 365 Defender-portalen, navigera till Inställningar > Slutpunkter > Avancerade funktioner och aktivera manipuleringsskydd (om det inte redan är aktiverat), tryck på Spara och konfigurera sedan manipuleringsskydd. . Stäng av (och spara igen).

Den inbyggda skyddsfunktionen började rullas ut till Defender för Office 365-användare i november förra året, och skyddade användare mot misstänkta länkar och bilagor i e-postmeddelanden.

Via: BleepingComputer (öppnas i en ny flik)

Dela detta