Microsoft har släppt en nöduppdatering för att fixa några buggar som den av misstag introducerade genom vanlig Windows-uppdatering.

Den 14 juni släppte företaget KB5014697, en kumulativ uppdatering som fixar flera kända Windows-problem. Men patchen introducerade också nya brister, nämligen problem med inloggningsprocessen för Azure Active Directory samt Microsoft 365 on Arm-enheter.

Dessutom bröt patchen Wi-Fi-hotspot (öppnas i en ny flik) funktionalitet på vissa enheter och hindrade vissa .NET-program från att öppnas.

Uppdatering utanför bandet (OOB) löser nu problemet för enheter med Windows 10 och Windows 11. Det kommer automatiskt att laddas ner och installeras via Windows Update, men användare kan också göra det manuellt via Update Catalog, det har förtydligats. .

Korrigeringar och begränsningar

"Löser ett känt problem som bara påverkar Windows Arm-enheter och kan hindra dig från att logga in med Azure Active Directory (AAD)," sa Microsoft i sin rådgivning (öppnas i en ny flik). "Applikationer och tjänster som använder AAD för att ansluta, såsom VPN-anslutningar, Microsoft Teams och Microsoft Outlook, kan också påverkas."

Fixat en version av Windows 11 (21H2) och tre versioner av Windows 10 (21H2, 21H1 och 20H2).

"Denna OOB-uppdatering är kumulativ. Om du använder uppdateringar som släppts före 14 juni 2022 rekommenderar vi att du installerar den här OOB-uppdateringen istället för säkerhetsuppdateringen 14 juni 2022”, säger samhället igen. "Om du har installerat tidigare uppdateringar kommer endast de nya uppdateringarna i det här paketet att laddas ner och installeras på din enhet."

Som vanligt kan systemadministratörer som inte kan fixa det så snabbt tillämpa en lösning: byta till webbversioner för vissa applikationer.

"För att lindra problemet kan du använda webbversioner av berörda appar, som OneDrive, Microsoft Teams och Outlook.com," sa Microsoft.

För .NET Framework-problem rekommenderar Microsoft att du återaktiverar verktyget, medan för Wi-Fi föreslår företaget att du inaktiverar Wi-Fi-hotspot-funktionen.

Via: BleepingComputer (öppnas i en ny flik)

Dela detta