Microsoft compro una participacion del 4 en la Bolsa de

Microsoft kommer att förvärva en "grov" andel på 4% i London Stock Exchange Group (LSEG) i ett nytt strategiskt partnerskap som kommer att se LSEG:s datainfrastruktur migrera till Microsofts Azure molnvärdplattform.

Leverantören av finansiella data hävdar också att Workspace-plattformen kommer att bli "kompatibel" med Teams videokonferensplattform och 365 kontorsprogramsviten.

I ett pressmeddelande (öppnas i en ny flik) avslöjade LSEG att företaget har förbundit sig till en "minsta molnutgift" på 2800 miljarder dollar (2300 miljarder pund), med ytterligare utgifter beroende av hur Microsofts engagemang driver efterfrågan på LSEG:s finansiella resurser. Arbetsplatsanalysplattform och "andra relaterade tjänster".

Microsoft och LSEG-föreningen

Det handlar dock inte bara om produktmigrering. LSEG förväntar sig att utveckla "nya produkter och tjänster för data och analys" tillsammans med Microsoft, efter det förstnämndas förvärv av Refinitiv (öppnas i en ny flik), en annan finansiell dataleverantör, i februari 2021.

"Detta strategiska partnerskap är ett viktigt steg i LSEG:s resa att bli världsledande inom finansmarknadsdata och infrastruktur, och kommer att förändra upplevelsen för våra kunder", säger David Schwimmer, VD för LSEG.

Satya Nadella, VD och koncernchef för Microsoft, sa: "Vårt partnerskap kommer att sammanföra industriledarskapet i London Stock Exchange Group med förtroendet och bredden av Microsoft Cloud, som spänner över Azure, AI och Teams för att skapa nästa generations tjänster som gör det möjligt för våra kunder för att generera affärsinsikter [och] automatisera komplexa och tidskrävande processer.

Så de två företagen säger att partnerskapet kommer att förändra hur finansbranschens kunder gör affärer, men det handlar också om pengar.

"Att sammanföra våra kärndataset, analyser och globala kundbas med Microsofts omfattande och pålitliga molntjänster och globala räckvidd skapar övertygande intäktstillväxtmöjligheter för båda företagen," fortsatte Schwimmer.

LSEG uppskattar att kostnaderna för partnerskapet mellan 2023 och 2025 kommer att vara mellan £250m och £350m. Trots detta, och trots de gigantiska minimiutgifterna, tror man också att dess intäkter kommer att se en "betydande ökning" över tiden när nya samutvecklade analysprodukter blir tillgängliga för sina kunder.

LSEG-partnerskapet kommer att fortsätta att frustrera Microsofts konkurrenter inom videokonferens- och samarbetsområdet eftersom det fortsätter att kasta pengar på ett monopol.

I november 2022 hotade Slack antitrustprocesser i Europeiska Unionen över Microsoft Teams strypgrepp, och LSEG-samarbetet kommer sannolikt att locka fler användare från finansbranschen att vända sig till tjänsten.

Dela detta