Google and Microsoft are using their deep pockets to take

Microsoft Azure-användare kan nu vila lite lättare när de oroar sig för att återställa sina data från en cyberattack.

Företaget tillkännagav en uppdatering som låter Azure-användare återställa en tidigare backupversion av sina data under femton dagar, inte bara sjuttiotvå timmar, som tidigare.

Microsoft säger att förändringen borde komma till nytta för organisationer som är oroade över ransomware som kan ha glidit förbi antiviruslösningar i flera dagar innan den togs ombord.

Tillkännagivandet förklarar också Azures retentionsstyrning mer detaljerat. Under de första två timmarna kommer Azure att skapa ögonblicksbilder av data var 2:e minut. Efter dessa två timmar kommer tjänsten att börja ta bort ögonblicksbilder, vilket ger färre instanser.

Under de senaste dagarna kommer Azure att hålla en ögonblicksbild varje timme och under de senaste åtta till femton dagarna kommer tjänsten att ta en ögonblicksbild var fjärde timme.

Allt detta kommer dock till en kostnad. Att bestämma sig för att hålla femton dagars säkerhetskopiering innebär att man väljer alternativet hanterade diskar (ohanterade diskar erbjuder bara 3 dagar). För varje skyddad instans finns det en kostnad att betala, användare i centrala USA kommer att betala €XNUMX per månad för instanser på webbplatser som ägs av tjänstkunden, eller €XNUMX för Azure.

Azure-lagring, som dataöverföringar, kommer också till en kostnad.

Den goda nyheten är att programkonsistenta återställningspunkter, som är inaktiverade som standard, kan aktiveras. Utöver detta är de första trettioen dagarna kostnadsfria.

Microsoft har arbetat hårt för att förbättra motståndskraften i sitt Azure-erbjudande. I november XNUMX tillkännagav företaget att det skulle ta sitt "felläge" i Azure till skrivbords- och webbapplikationer.

Och i maj XNUMX tillkännagav den också en mängd uppdateringar till Azure, som syftar till att hjälpa utvecklare att effektivisera och uppdatera affärsprocesser.

Kampen om molnvärdar värms upp, men Amazons AWS förblir den försvarande segraren med en marknadsandel på 3 %, enligt Statistas siffror. Azure nästa har XNUMX %, medan Google rundar av topp XNUMX med en andel på XNUMX %.

Via: registret

Dela detta