Igår såg vi att Microsoft av misstag skickade Windows 11 till vissa datorer som inte uppfyllde systemkraven, och mjukvarujätten har nu klargjort att detta var ett misstag och att alla testare som erbjuder en uppdatering av misstag inte ska installera den nya uppdateringen operativsystem på datorer som inte stöds. datorer. Material.

Vi pratar om testare (kända som Windows Insiders) eftersom detta var för förhandsversionen av Windows 11 för årets stora uppdatering, och det hände när Windows 11 22H2 trycktes till releasekanalen.

Som upptäckts av Windows Senaste (öppnas i en ny flik), erkände en Microsoft-representant felet på Twitter och informerade Windows Insiders om icke kvalificerade äldre datorer som av misstag presenterades med uppgraderingsalternativet. installationsfel

Vi undersöker ett problem för insiders där bannern för Windows 11, version 22H2 visas för icke kvalificerade datorer och håller på att lösas. Om du väljer att installera kommer det att resultera i ett fel. 8 juni 2022

Se mer

De faktiska rapporterna från personer som installerade Windows 11 varierar dock, med vissa upplever problem som Microsoft förutspått, men andra säger att operativsystemet fungerade bra på deras maskin som inte stöds.

Lorsque le vogue a été découvert här, Microsoft var sent med att dra tillbaka mise à jour et à verser de l'eau froide sur l'oundvikliga bavardage pour savoir si le géant du logiciel envisageait d'assouplir les exigences materielles de Windows 11 one way eller annan.

Windows Senaste rapporterar dock att vissa icke kvalificerade datorer fortfarande ser uppdateringsbannern. Om så är fallet uppmanar Microsoft (*11*) att inte uppdatera, naturligtvis.

Analys: Ännu en röra...

Det var lite rörigt, verkligen. Att erbjuda en uppgradering av misstag är illa nog i första hand, men det faktum att det fortfarande råder förvirring om att testare ges möjlighet att skaffa Windows 11 när deras dator inte uppfyller minimikraven är illa nog. .

Detta återspeglar inte så bra på Microsofts QA-kontroller som en del av testprocessen, eftersom Windows-buggar länge har varit ett tråkigt ämne när det gäller prevalens (och svårighetsgrad i vissa fall) sedan lanseringen av Windows. windows 10

Det hjälper inte heller att uppdateringen verkar fungera bra för vissa (*11*), trots vad Microsoft säger om stoppfel. En Twitter-invånare skrev (öppnas i en ny flik): "Jag blev förvånad i går kväll när min Surface Book erbjöd sig att ladda ner Win 11 eftersom den inte var kvalificerad tidigare. Installationen är klar och han verkar nöjd. Är det något jag bör kontrollera som inte fungerar?

Och däri ligger faran: Även om en sådan Windows 11-uppdatering kan se ut att fungera bra, kommer användaren inte att veta om det finns något konstigt som lurar i bakgrunden. Bara för att saker och ting verkar gå bra till en början betyder det inte att någon form av tickande bomb inte kommer att explodera, eller att ett stort säkerhetshål kan lämnas öppet för exploatering och kan orsaka förödelse på värdsystemet. på ett eller annat sätt. Det är inte svårt att föreställa sig att avkastningsproblem kan uppstå, även om det inte uppstår en plötslig explosion av någon sort.

Så totalt sett föreslår vi att risken inte är värt det för dem som fortfarande kan dra nytta av detta uppgraderingserbjudande, som tydligen fortfarande flyter runt för vissa (*11*) och, som Microsoft rekommenderar, det bästa tillvägagångssättet är definitivt att hålla fast vid det. bort.

Dagens bästa laptop-erbjudanden

Dela detta