Apple tillkännagav en serie uppdateringar på WWDC 2022 i form av iOS 16 med en omdesignad låsskärm, Stage Manager för macOS 13 Ventura och iPadOS 16, och många fler som fokuserar på produktivitet och anpassning.

Men även om dessa uppdateringar togs emot väl, är den stora nyheten för mig Weather-appen. I flera år på iPad, om du ville kolla vädret, skulle du föras till en webbsida, vilket aldrig har varit den bästa upplevelsen.

Även om det fanns tredjepartserbjudanden som CARROT och Dark Sky, innan Apple köpte det, verkade det som ett missat tillfälle här, även om det fanns väderwidgets på macOS och iPad i flera år.

Men vi såg äntligen iOS 15 Weather-appen förra året, och bara ett år senare ser vi appen portas över till Mac och iPad. För mig är detta höjdpunkten i WWDC 2022.

Soligt med möjlighet till iPad

Apple har tidigare sagt att de inte kommer att göra sin egen version av en app om den inte har något annat att erbjuda. Det är förmodligen därför vi inte har sett någon Calculator-app på företagets iPad, men väderappen har varit en iögonfallande frånvaro på Apples surfplatta vid sidan av Mac-produkter i flera år.

När den första iPhone debuterade 2007 var väderappen utan tvekan en väderapp: det var en widget med en kort glimt av vad dagen kan ge. Det blev så småningom en app, tillsammans med widgets man kort kunde hänvisa till, men om man ville ha pushnotiser om kommande regn eller luftföroreningar var man tvungen att använda en tredjepartsapp.

Skärmdump WWDC 2021

(Bildkredit: Apple)

Spola framåt till 2020 när Dark Sky slog till (nu i ett nytt nät) och vi började se en ny Weather-applikation komma till användning, med iOS 15 som stöder Weather-applikationen. Jag tänkte om att du förmodligen kommer tillbaka ibland förra året.

Att se den här appens animationer när det är molnigt eller regnar kraftigt är i princip Apple, och varje aspekt av att visa dig hur det ser ut nästa dag eller de kommande tio dagarna är enkelt men ändå elegant.

Det är en app som jag tog med till min huvudskärm, något jag inte hade gjort på flera år, och jag hoppades att den skulle komma till iPad.

Spola framåt till den 6 juni och iPadOS 16 har äntligen det, tillsammans med macOS Ventura. Det ser likadant ut, bara större, och det är allt jag behöver.

Även om jag inte använder iPad så mycket som jag brukade, är det fantastiskt att se att den äntligen når plattformen tillsammans med Mac. Återigen visar detta att Apple inte har vissa funktioner och appar exklusiva för sin största produkt , men drar också fördel av den största skärmen som erbjuds av både iPad och Mac.

Om du funderar på att uppgradera till en iPad innan iPadOS 16 kommer kan vi rekommendera några modeller som kan hjälpa dig att visa Weather-appen och mer, speciellt om du letar efter en för det kommande läsåret.

Dela detta