Kommer Metal Gear Solid 6 någonsin att bli verklighet? Vi hoppas det, även om det har gått sju år sedan släppet av Metal Gear Solid 5 och utgivaren Konami ännu inte har meddelat att ett nytt bidrag i sin stealth-serie är på gång.

Metal Gear-serien är dock definitivt på ett konstigt ställe. Dess skapare, Hideo Kojima, arbetar inte längre på Konami, men förlaget äger fortfarande rättigheterna till serien. Sedan Kojimas avgång 2015 har Konami inte gjort så mycket med Metal Gear-serien. Det enda spel som släppts sedan författarens avgång var 2018 års Metal Gear Survive, en dåligt mottagen spin-off av ett co-op zombieöverlevnadsspel.

Sedan dess har Konami inte delat med sig av sina planer för serien, men i en rapport från VGC (öppnas i en ny flik) står det att förlaget planerar att återlansera några av sina största franchiser, inklusive Metal Gear. Även om det ser ut som att några remasters är på gång, är ett "större projekt" tydligen också på gång. Om detta blir ett nytt bidrag i den aktuella serien återstår att se.

Vill du veta mer? Läs vidare för allt vi vet om Metal Gear Solid 6 hittills, inklusive de senaste nyheterna och ryktena.

Spoilers för den kommande Metal Gear Solid-serien. Du blev varnad.

  • Vad är det? Det obekräftade sjätte spelet i Metal Gear Solid-serien
  • När kommer det ut? Att bekräfta
  • Vad kan jag spela i? Att bekräfta

Metal Gear Solid 6 releasedatum och plattformar

(Bildkredit: Konami)

Som vi sa tidigare har Konami inte officiellt tillkännagett Metal Gear Solid 6, så för närvarande är ett nytt bidrag i stealth-serien obekräftat.

Som sådan, om Konami planerar att släppa ett nytt Metal Gear Solid-spel i framtiden, är det svårt att förutse när vi kan lägga vantarna på det. Främst för att Metal Gear-spelen, till skillnad från andra stora serier, aldrig släpptes enligt ett strikt schema. Det var sju år mellan Metal Gear Solid 4 och 5, och fyra mellan 3 och 4. Om ett nytt Metal Gear Solid-spel finns i korten kommer det att markera den längsta väntetiden mellan bidragen i serien hittills (som det har för närvarande Gjort). Det har gått sju år sedan Metal Gear Solid 5 släpptes.)

En del av anledningen till dess långa utvecklingstid var dock kontrollen Hideo Kojima hade över serien, något som sades ligga bakom hans avhopp från Konami. Nu kan Kojima vara anledningen till att vi har väntat så länge på ett nytt bidrag i Metal Gear Solid-serien, men av en helt annan anledning. Det är svårt att föreställa sig ett Metal Gear Solid-spel utan Kojima vid rodret, och sedan det släpptes av Konami är studion troligen väl medveten om det. Så utan Kojima skulle vi kunna se Konami försöka sätta sin egen prägel på nästa del av den nuvarande Metal Gear Solid-serien, eller utvecklaren hitta ett annat tillvägagångssätt för att hålla serien vid liv, eventuellt med en omstart av serien.

Men vi kan se båda tillvägagångssätten. I VGC:s rapport står det att Konami har ett nytt Metal Gear-projekt i tidig utveckling och planerar även remasters av de ursprungliga Metal Gear Solid-spelen. Konami har dock inte bekräftat dessa planer.

Vi föreställer oss att om Metal Gear Solid 6, eller ett nytt bidrag i serien, är på väg, kommer det åtminstone att komma till PS5, Xbox Series X, Xbox Series S och PC.

Vi hoppas att Konami kommer att rädda oss ur vårt elände snart, vilket kan bekräfta denna rapport. Med Metal Gears 35-årsjubileum som äger rum den 13 juli, kan detta vara den perfekta tiden att meddela vad som händer med serien. Det ser verkligen ut som att någon form av tillkännagivande kommer att göras på det datumet, generellt på tal om Metal Gears 35-årsjubileum, sa en talesperson för Konami till TRG: "Det finns inget vi kan säga för tillfället."

Det kan vara önsketänkande, och även om Konami inte arbetar med Metal Gear Solid 6, hoppas vi att Metal Gear-nyheter är på väg.

Metal Gear Solid 6 nyheter och rykten

Snake från Metal Gear Solid 5 med blodigt ansikte

(Bildkredit: Konami)

35-årsjubileumssidan var fel, men något kan hända.
Den 1 april dök en falsk sida upp online (öppnas i en ny flik), med startskärmen som visade ett Metal Gear utropstecken med "35:e" skrivet under. Detta har fått en del att tro att nyheter om ett Metal Gear- eller Metal Gear Solid-spel är på väg som en del av 35-årsjubileet av Metal Gear-serien i juli.

Konami bekräftade dock för TRG att sajten var falsk. "Den här sajten är inte Konamis sajt", sa en talesperson för Konami till TRG. "Vi överväger för närvarande hur vi ska hantera den här webbplatsen."

Men krypa inte för mycket, Metal Gear-fans, för det ser ut som att Konami har något på gång inför 13-årsjubileet. Talar allmänt om Metal Gears 35-årsjubileum, sa talespersonen till TRG: "Det finns inget vi kan säga i nuläget."

Vi kommer förmodligen att lära oss mer om vad Konami har planerat för årsdagen under de kommande månaderna. Låt oss hoppas att det är något saftigt.

Det kanske inte är Metal Gear Solid 6
Enligt den tidigare nämnda VGC-rapporten hävdar icke namngivna redaktionella källor att utgivaren Konami jobbar på "nya avsnitt och remakes för sina största franchiser, inklusive Metal Gear Solid, Silent Hill och Castlevania."

Enligt rapporten genomgick Konami en shakeup tidigare i år och är nu fokuserad på att återuppliva sina största franchiser inom det avancerade spelområdet.

VGC-rapporten hävdar att Konami har ett nytt Metal Gear-projekt i tidig utveckling, och publikationens källor hävdar att detta projekt kommer att "fokusera på" Metal Gear Solid 3: Snake Eater. Inför detta "större projekt" hävdar rapporten att utgivaren planerar att släppa remasters av de ursprungliga Metal Gear Solid-spelen. Konami har dock inte bekräftat dessa planer.

Metal Gear Solid 6: vad vi vill se

Serpent från Metal Gear Solid 5 med en bionisk hand som delvis täcker ansiktet

Konami kanske inte har bekräftat Metal Gear Solid 6, men det här är vad vi skulle vilja se i ett nytt Metal Gear Solid-spel.

tillbaka till sandlådan
Ground Zeroes och The Phantom Pain såg en markant förändring i formatet från Metal Gear Solid. Liksom The Legend of Zelda: Breath of the Wild tog spelen kärnelementen i Metal Gear-serien och återskapade dem i en sandlådemiljö.

Ett spel känt för sina slutna miljöer där du var tvungen att identifiera och navigera fiendens patruller, har blivit ett öppet utrymme som du kan utöva din kontroll över. Filosofinförändringen har föryngrat serien och varje uppföljare bör fortsätta att göra det, och bättre knyta samman de myriader av förändringar som introducerats av Metal Gear Solid 5.

Ingen mer moderbas
Mother Base-metaspelet introducerades först i Peace Walker och gav dig något att växa mellan uppdragen. Genom att fästa Fulton-ballonger på fiendens soldater kan du identifiera och eliminera särskilt kapabla trupper från slagfältet, skicka dem till din bas och hjärntvätta dem till att gå med i din armé. Ju fler soldater han hade på basen, desto mer kunde han utöka sina operationer och kapaciteter i fält. Det var ett genialiskt system som gav kontinuitet till dina uppdrag och handlingar i den öppna världen.

Det var ett sådant kärnelement i Metal Gear Solid 5 att det skulle lämna ett stort tomrum om det saknades i Metal Gear Solid 6. Det finns också gott om utrymme att expandera på det, lägga till nya funktioner till kärnan och skapa nya möjligheter. att leda dina soldater in i fältet. Vem skulle inte vilja kalla in en helikopter laddad med dina legosoldater för att hjälpa dig på ett uppdrag?

metallredskap
Konami lade ner mycket resurser på Metal Gear Online, det var en del av Metal Gear Solid 5 som fortsatte att uppdateras efter spelets release, även när det fanns uppenbara luckor i spelets enspelarläge som kunde fyllas. *hosta* Avsnitt 51 *hosta*. Varje uppföljare skulle säkert expandera på Metal Gear Online. Trots allt, oavsett om vi gillar det eller inte, kan Konami tjäna pengar på mikrotransaktioner.

Snake från Metal Gear Solid 5 bredvid en soldat

(Bildkredit: Konami)

historia
Metal Gear Solid 5 slutade med avslöjandet att du inte spelade som Big Boss, utan som en man som hade blivit hjärntvättad och förändrad för att tänka och se ut som Big Boss. Det var en vänstersväng, men det förklarar hur Snake dödar Big Boss två gånger i Metal Gear-spelen.

En el primer Metal Gear, Snake mata al doppelganger (también conocido como «Venom» Snake) y en Metal Gear 2, mata al verdadero Big Boss.

Det finns gott om ställen där Metal Gear Solid 6 skulle kunna ta upp historien, men en trolig kandidat skulle vara direkt efter händelserna i 5, antingen som Big Boss som etablerade Outer Heaven, dess överlägsna stat, och utvecklade Battle Tank Walking Metal Gear, vilket skulle ge fansen chansen att träffa sådana som Gray Fox och Dr. Pettrovich, men från en ny vinkel; Eller så kan Konami ta tillfället i akt att göra om de ursprungliga Metal Gear-spelen till Fox Engine-härlighet, vilket ger spelarna en modern utforskning av historien som först berättades på MSX2 1987.

Naturligtvis kunde Konami komma tillbaka tidigare och berätta historien om The Boss, mentorn till Big Boss, mamman till de amerikanska specialstyrkorna. I Metal Gear Solid 3 får vi tips om hans framträdande under andra världskriget, som ledde Cobra-enheten i slaget om Normandie. Det skulle vara en förmekanisk historia, men det kan vara ett stort avsteg från seriens standarder om Konami vill fly Kojimas skugga.

Frågor utan svar
Medan Konami bestrider det, tror många att Metal Gear Solid 5 inte är färdig. Spelets sista uppdrag, avsnitt 51, klipptes bokstavligen bort från spelet, så det finns lite upplösning med Big Boss klon Eli. Vid ett tillfälle stjäl han en robot från din bas och den försvinner och du jagar honom aldrig. Medan The Phantom Pain Collector's Edition avslöjade vad som skulle ha hänt i klippuppdraget, skulle det vara fantastiskt att kunna spela den sista delen och se barnsoldaten Eli bli Liquid Snake, din fiende genom Metal Gear Solid 1, 2 och 4

Metal Gear Solid 5:s snabba slutsats ger dig också lite tid att bearbeta nyheten om att du har spelat hela spelet som spöket av Big Boss, snarare än mannen själv. De får veta att de kommer att arbeta tillsammans för att etablera Militär utan gränser, men det finns många frågor om hur de kommer att göra det i en värld där de redan jagas av flera regeringar och Cipher, fiendens styrka som driver händelserna i The Phantom . Smärtan. Det skulle vara trevligt att se en uppföljare som förstärker dessa kärnelement.

Hideo Kojimas avhopp från Konami betyder inte nödvändigtvis slutet på Metal Gear Solid, men om han vill fortsätta sin mest kända serie finns det mycket att göra.

Dela detta