Meta vill ha bort sina Portal-enheter från sitt hem och

Meta har avslöjat att de inte längre kommer att sälja sin kämpande Portal (öppnas i en ny flik) videoenheter till konsumenter och istället fokusera på företagskunder.

En rapport från The Information har avslöjat att enheterna, som först lanserades 2018 som en del av ett försök att utöka moderbolaget Facebooks hårdvaraportfölj, nu kommer att fokusera på affärsanvändningsfall som videokonferenser.

Portalen lanserades ursprungligen för att hjälpa till att ansluta Facebook-användare över hela världen, men har uppmärksammats med några tvivelaktiga integritetsbeslut, vilket innebär att många konsumenter har hållit sig borta.

Porten till affärsframgång?

Fem Portal-modeller är för närvarande tillgängliga online, från och med den mer portabla 199 € Portal Go, tillsammans med Portal Mini (129 €), den ursprungliga Portal (179 €), Portal TV (149 €) och toppsortimentet. Portal Plus (349 €). ).

Uppgifterna noterar att Portal stod för mindre än 1 % av den globala marknaden för smarta högtalare och bildskärmar 2021, och analytikerföretaget IDC uppskattade att 800,000 XNUMX enheter levererades förra året.

Den tillägger att Meta nu kommer att försöka städa upp sitt återstående lager från konsumentportalen innan de enbart fokuserar på företagskunder, även om befintliga användare fortfarande kan räkna med fortsatt produktsupport än så länge.

Det återstår att se exakt vilken strategi Meta kommer att ta för att förvandla Portal till en professionell enhet och om det kommer att tillkännage nya releaser.

Det befintliga utbudet av enheter kan vara ett användbart tillägg för kontor, där Portal och Portal Mini möjligen fungerar som nav för att boka mötesrum eller starta ad-hoc-videosamtal från en lugn plats.

Portal TV, som liknar en webbkamera, kan också ha en roll att spela för företag som vill förbättra sitt videosamtalsspel, och erbjuder ett billigt sätt att förvandla TV-skärmar eller andra skärmar till en videochatt.

Via information (öppnas i ny flik)

Dela detta