Meta vill ha dina Portal-enheter borta från ditt hem och kontor

Meta vill ha dina Portal-enheter borta från ditt hem och kontor

Meta har avslöjat att de inte längre kommer att sälja sin kämpande Portal (öppnas i en ny flik) videoenheter till konsumenter och istället fokusera på företagskunder.

En rapport från The Information har avslöjat att enheterna, som först lanserades 2018 som en del av ett försök att utöka moderbolaget Facebooks hårdvaraportfölj, nu kommer att fokusera på företagsanvändningsfall som videokonferenser.

Portalen lanserades ursprungligen för att hjälpa till att ansluta Facebook-användare över hela världen, men har höjt ögonbrynen med några tvivelaktiga integritetsbeslut, vilket innebär att många konsumenter har hållit sig borta.

Porten till affärsframgång?

Fem Portal-modeller är för närvarande tillgängliga online, från och med den mer bärbara €199 Portal Go, tillsammans med Portal Mini (€129), den ursprungliga Portal (€179), Portal TV (€149) och toppsortimentet Portal Plus ( 349 €). ).

Informationen indikerar att Portal representerade mindre än 1 % av den globala marknaden för smarta högtalare och bildskärmar 2021, och analytikerföretaget IDC uppskattar att 800,000 XNUMX enheter levererades förra året.

Han tillägger att Meta nu kommer att försöka rensa sitt återstående konsumentportallager innan de enbart fokuserar på företagskunder, även om befintliga användare fortfarande kan räkna med fortsatt produktsupport än så länge.

Det återstår att se exakt vilken strategi Meta kommer att ta för att förvandla Portal till en professionell enhet och om det kommer att tillkännage nya releaser.

Det befintliga utbudet av enheter kommer sannolikt att vara ett användbart tillskott till kontor, med Portal och Portal Mini möjligen fungera som nav för att boka mötesrum eller starta ad-hoc-videosamtal från en lugn plats.

Portal TV, som liknar en webbkamera, kan också ha en roll att spela för företag som vill förbättra sitt videosamtalsspel, och erbjuder ett kostnadseffektivt sätt att förvandla TV eller andra skärmar till en videochatt.

Via information (öppnas i en ny flik)