Meta Quest Pro har precis fått ljuduppgraderingen som jag önskar att Oculus Quest 2 hade

Meta Quest Pro har precis fått ljuduppgraderingen som jag önskar att Oculus Quest 2 hade

Den senaste Meta Quest Pro-uppdateringen medförde stora förbättringar som jag önskar att Oculus Quest 2 också hade fått.

Den första, och min favorit, är introduktionen av bakgrundsljudet. Nu när du sitter vid ditt virtuella skrivbord i Horizon Workrooms, eller spelar en runda Walkabout Mini Golf, kan du njuta av strömmande ljud från din webbläsarapp i bakgrunden. Anslut till den musikströmningstjänst du väljer eller stanna kvar på en podcast, och om bakgrundsljud är aktiverat bör du kunna höra ljudet medan du använder en annan app.

För att aktivera den här funktionen, gå över till den experimentella delen av Meta Quest Pros inställningar. Väl där bör du kunna aktivera uppspelning av bakgrundsljud och ge det ett försök.

Den andra uppdateringen är en stor förändring av Quest Pros verktyg för infångning av blandad verklighet.

Vid ett evenemang som ledde fram till släppet av Meta Quest Pro minns jag att YouTubers som var närvarande inte var glada över att höra att mixed reality-inspelningarna inte skulle fånga den verkliga världen. Istället skulle objekt i spelet i videon visas på en helt tom svart bakgrund. Det skulle inte skapa intressant innehåll och skulle definitivt inte demonstrera proffsens MR-förmåga tillräckligt.

Lyckligtvis ändrar v47 det. Nu när du börjar spela in medan du spelar en mixed reality-app som Tribe XR eller Painting VR (en av de VR-appar som jag rekommenderade i oktober – öppnas i en ny flik) – kommer du att kunna fånga både in-game och element av den verkliga världen i en video. Så ta detta som din varning för att ta bort allt pinsamt från ditt VR-utrymme innan du kommer till inspelningen för nu kommer alla att kunna se det.

(*2*) Gör din önskelista

Meta har inte glömt de av oss som fortfarande använder Oculus Quest 2, eftersom v47 också ger några (om än mindre) uppdateringar till sitt headset.

Om du hoppas kunna packa upp några nya VR-spel digitalt i år – kanske några från vår bästa Oculus Quest 2-spellista – så kanske du uppskattar den nya önskelistan för delning. I Meta Quest-butiken kan du gå till fliken önskelista, göra din önskelista offentlig och sedan länka till den så att andra kan se den.

Uppdateringen kommer också att göra det lättare att ändra utseendet på din Meta-avatar. Tack vare den nya spegeln som kommer att dyka upp i din Horizon Home-miljö kommer Quest 2- och Quest Pro-användare att kunna se hur din avatar ser ut i realtid. Du kommer att kunna blanda och mäta din digitala passform innan du beger dig till en metaverse hangout.

Letar du efter något som Meta-hårdvaran inte redan erbjuder? Kolla in våra andra val för de bästa VR-headseten.