Quest 2 VR-headsetägare i Storbritannien kommer äntligen att ha tillgång till Horizon Worlds från och med idag, och en uppdatering av headsetet denna vecka kommer att göra umgänget i VR så mycket enklare för alla.

Horizon Worlds är Metas växande metaverse-plattform och är nu gratis för Quest 2-användare i Storbritannien (18+) att ladda ner och komma åt. De kommer att ansluta sig till användare som redan har tillgång till tjänsten i USA och Kanada.

Liksom andra sociala VR-utrymmen, som den blomstrande VR-chattplattformen, fungerar Horizon Worlds som ett slags ljudchattrum. Tänk att Reddit korsas med Clubhouse eller Discord.

Istället för att sitta vid ditt skrivbord kommer du och de du chattar med att transporteras till en avlägsen plats, vare sig det är en snötäckt topp, en sandig ö eller en enkel trädkoja.

(* 2 *)

Vänner som samarbetar om en värld i Horizon Worlds (Bildkredit: Meta)

Hittar du inte rätt mötesplats kan du också prova att skapa din egen. Du kan till och med samarbeta med dina vänner och använda tillgångar och objekt som skapats av communityn för att lägga till stil till ditt VR-utrymme.

Denna brittiska uppdatering markerar den första stora expansionen för Horizon Worlds sedan lanseringen. Meta hoppas sannolikt att detta tillflöde av nya spelare kommer att hjälpa dess metaverse-plattform att fortsätta växa och blomstra, men vi får vänta och se hur brittiska spelare reagerar.

Håll utkik efter våra tankar och reaktioner på Horizon Worlds senare i veckan när nya medlemmar i vårt team provar det själva.

Quest 2 får en multiplayer-uppdatering

Oavsett om du är i Storbritannien eller inte kommer Meta också att rulla ut sin v41-uppdatering till alla Quest 2-användare senare denna vecka.

Som Mark Zuckerberg (VD för Meta) avslöjade på sin Facebook-sida, syftar uppdateringen till att förbättra multiplayer-upplevelserna i Quest 2. När de har installerats kommer vänner att kunna träffas i samma virtuella hemmiljö: de idylliska utrymmen du börjar med. första gången . när du slår på ditt VR-headset.

När de väl är tillsammans kan de resa genom olika appar och videoupplevelser så att de kan avnjutas som en grupp. På hans demo fick Zuckerberg sällskap av Alex Honnold (ämnet för den Oscar-vinnande dokumentären Free Solo) och paret såg Honnolds 360-gradersfilm The Soloist VR.

När hans VR-avatarer tittade på filmen, förklarade Honnold för Zuckerberg hur han närmar sig fri solo-klättring (klättring ensam utan rep) och hur klättringarna i hans film kan jämföras med de han har försökt med tidigare. Om du har lite höjdskräck kanske du vill undvika att titta på just den här videon.

När uppdateringen rullas ut kommer vi sannolikt att upptäcka fler appar och videor som stöder gruppvisning. VR multiplayer är en av de bästa funktionerna i Quest 2, så vi hoppas att Meta kommer att fortsätta att utveckla den ytterligare i framtida uppdateringar.

Dela detta