Omslagen togs bort från Mercedes Vision EQXX vid CES XNUMX, en ny term (eller "road legal research prototype" som det kallas i officiella meddelanden) som lär oss hur Mercedes föreställer sig framtiden för elektriska personbilar

Och det är Mercedes nya termlinje av elbilar som skapar rubriker, där den tyska biltillverkaren hävdar att Vision EQXX kan färdas mer än noll km (över sexhundratjugo mil) på en enda laddning, en ledande figur på marknaden.

För att ge dig en uppfattning om hur långt du teoretiskt skulle kunna resa på en enda EQXX-laddning, motsvarar intervallet en resa från Berlin till Paris, New York till Cincinnati, Ohio eller Peking till Nanjing.

Selon Mercedes, söder om basen av avstånden i den europeiska parcours för, dirigenterna av Vision EQXX aux États-Unis et en Chine n'auraient en moyenne à recharger que deux fois par mois, så att conducteurs européens n'auraient i allmänhet à recharger qu 'en gång i månaden.

Dessutom hävdar företaget att det har lagt energin från sitt flaggskepp Mercedes-Benz EQS i dimensionerna av ett solidt fordon, med detta framsteg inom tekniken med hjälp av företagets know-how inom Formel 1.

En term nära design

Specifikationer för Vision EQXX

Uteffekt: 150kW
Batteri: 100kWh
Att variera: mer än ett tusen km (sex hundra och tjugo miles)
Maxhastighet: att bekräfta
Acceleration: att bekräfta
Huvudskärmen: 47,5 tum, 8K

Eftersom det är en term kommer elfordonet inte riktigt att säljas, men Mercedes hävdar att det är väldigt nära ett produktionsfordon, och det förväntas att en serie teknik som presenteras här kommer att bli på modet i ett elfordon av märket i två tusen tjugofyra eller två tusen tjugofem. ..

Under en exklusiv presskonferens med Daimler AG CTO för Vision EQXX, sa Markus Schafer att "flera delar av fordonet är på väg att komma in. [a] produktions [fordon]. Vi är väldigt nära ett seriöst fordon som vi kommer att se om tvåtusentjugofyra «.

Detta inkluderar dess nya batteriteknologi med utökat fordonsräckvidd, såsom det uppdaterade MBUX-operativsystemet pepprat på den gigantiska skärmen i fordonet.

(Bildkredit: Mercedes-Benz)

Elektrisk effektivitet

Mercedes vill göra sina elektriska personbilar så effektiva som möjligt, som Schafer förklarar. "Vi tror att autonomi är avgörande för våra tjänstekunder och att effektivitet är avgörande. Detta program är fokuserat på effektivitet och minskning av elförbrukningen.

"Vill ha så lite konsumtion som möjligt", och Vision EQXX belyser utan tvekan den önskan.

Mercedes batterikemister har lyckats generera ett batteri med en kapacitet på XNUMX kW i ett hölje som är XNUMX % mindre och XNUMX % lättare än det jämförbara batteriet i EQS.

Det gör att utvecklingen av elbilar förändras snabbt och mindre elbilar har nu möjlighet att åtnjuta en större räckvidd, vilket fram tills nu var förbehållet större bilar.

En annan aspekt som hjälper Vision EQXX att få så mycket räckvidd är dess aerodynamik. EQS har världsrekordet som det första produktionsfordonet på planeten med ett Cd-värde på 0,20 (som slår Lucid Air med en poäng på 0,21), men EQXX överstiger det värdet, med en luftmotståndsfaktor på Cd 0,17.

Det finns till och med en "lätt F1-underram" i spel här, som Mercedes hävdar "bringar raceeffektivitet till vägen." Det borde översättas till några ganska otroliga accelerations- och topphastighetsstatistik, även om Mercedes ännu inte har avslöjat vad det är.

Vision EQXX har också en snabbt utfällbar bakre diffusor och XNUMX-tums smidda magnesiumhjul.

Allt detta hjälper Vision EQXX att uppnå sin marknadsledande räckvidd på en-noll km (cirka sexhundratjugo mil) på en enda laddning, och accepterar även en snabbladdning som kan färdas trehundra km (cirka etthundraåttiosex) miles). ) på femton minuter.

Mercedes Vision EQXX bakifrån

(Bildkredit: Mercedes-Benz)

Super solenergi

Vi har sett flera elfordonstillverkare testa solpaneler på sina bilar tidigare, och Vision EQXX sällar sig till mängden med hundra och sjutton solceller på taket.

Till skillnad från andra EV-solpanelssystem kan EQXX-inställningen vara betydligt mer användbar, och Mercedes hävdar att de ultratunna takpanelerna "kan lägga till upp till tjugofem km (plus minus femton miles) räckvidd på långväga resor på en dag ".

Det är bäst under "ideala förhållanden", men det är betydligt bättre än de fem-sex miles om dagen som Hyundai citerade i den solbelagda Ioniq-femman.

Energin som erhålls genom solcellerna lagras i ett separat batteri, som används för att driva klimatfläkten, lampor, infotainmentsystem och andra hjälpmedel, vilket lämnar mer energi i batteriet som är nödvändigt för riktig körning.

Och denna teknik är inte bara reserverad för termen Vision EQXX, Schafer bekräftar att den kommer att dyka upp "i framtida bilar".

Närbild av baksidan av Vision EQXX

(Bildkredit: Mercedes-Benz)

Betydande hållbarhet, stor skärm

Inuti Vision EQXX hittar du en rad hållbara material, från ett verifierat veganskt alternativt läder tillverkat av mycel i detaljerna på sittdynorna till certifierad höghållfast, bioteknikbaserad sidenduk. Vegan används för dörrhandtag.

Samtidigt är mattorna gjorda av XNUMX % bambufibrer och återvunna PET-flaskor ingår i kabinmaterialen.

Det som däremot dominerar interiören är skärmen som används av Mercedes. Det är första gången som företaget erbjuder en helt genomskinlig skärm i en bil; EQS 'hyper display' är faktiskt 3 separata displayer i en böjd glasenhet.

Vision EQXX enkel hyperskärm med sin 47,5-tums mini-LED-skärm, som sträcker sig från pelare till pelare, över hela instrumentbrädan, och har en fantastisk 8K-upplösning.

Bild 1 av två

Uppifrån och ned vy av futuristisk cockpit

(Bildkredit: Mercedes-Benz) Bild 2 av 2

Förarvy från Vision EQXX

(Bildkredit: Mercedes-Benz)

På skärmen hittar du ett 3D-navigationssystem i realtid, en förbättrad "Hey Mercedes"-röstassistent och till och med en effektivitetsassistent som hjälper dig att få ut det mesta av din last.

Som vi nämnde tidigare är Mercedes Vision EQXX en elektrisk konceptbil som den aldrig kommer att nå marknaden med.

Men de framsteg som görs här kommer att omvandlas till framtida Mercedes elbilar, oavsett om det handlar om utökad räckvidd, bättre batterieffektivitet, införandet av fler solpaneler eller helt enkelt massiva skärmar. Det finns något att bli rörd av.

Dela detta