Jag älskar 8D rumsliga ljudljudlandskapen i den här appen förutom en hemsk

Jag älskar 8D rumsliga ljudljudlandskapen i den här appen förutom en hemsk

Du vill luta dig tillbaka och koppla av medan någon förbereder en virtuell fest bara för dig, med alla saftiga rynkor, skrapsår och skär som kan innebära (skala potatis, slipa knivar, sätta på spisen, mumsa på några grönsaker som blir över), medan häller du upp en god drink vin (även om det också är virtuellt)? Vad sägs om att strosa genom Londons Borough Market, undvika trafiken när köpmännen på båda sidor om gatan försöker sälja sina varor till dig?

Eller vad sägs om att fly till en stuga i skogen bara för att inse att du inte är ensam, och att din extra gäst på övervåningen kanske inte är mänsklig? Eller (och det här är kanske det läskigaste) har du någonsin undrat hur det skulle vara att bli begravd levande, medan jorden hopar sig runt dig? Tja, föreställ dig inte mer: Ammersive är här.

Till skillnad från stora musikstreamingtjänster inkluderar Ammersives rumsliga ljudinnehåll (öppnas i en ny flik) inte låtar, spår och album, utan unik uppslukande ljudkuration från ljudtekniker, musikproducenter och artister, som alla leder lyssnarna till olika lyssnarupplevelser. resor till olika områden, idéer och koncept.

Ammersive medgrundare Jamie Bell och Sam Addadahine blev förälskade i 3D/8D-musik en kväll på YouTube, och lyssnade på Virtual Barber Shop (öppnas i en ny flik), ljudkuration (gjord 1996) som de båda tror följer att vara en av de mest fantastiska ljudupplevelserna som någonsin skapats.

Vad är 8D-ljud? Det är i grunden en samling effekter som appliceras på en stereoinspelning, inklusive rumslig reverb och mixning, för att få ljudet att verka röra sig i ett sfäriskt utrymme runt ditt huvud.

Sam sökte efter en app som erbjöd en liknande variation av uppslukande ljud, och medan många appar verkade erbjuda ljudlandskap och upplevelsemässigt ljud, var det inget som verkligen träffade den virtuella frisörsalongskänslan, så han bestämde sig för att prova.

Efter att ha studerat musikteknik på college upptäckte Jamie ett plugin som heter Dear VR Pro som kunde integreras med programvaran han valde (Ableton) och tillåta honom att manipulera ljud i 360-grader. Med hjälp av Splice-prover och ett tal av Alan Watts skapade duon deras första erfarenhet. Inte hans bästa arbete, säger Sam, men en början.

Visst, idéer är billiga och utförande är allt, men som tur är är Sam en extremt begåvad mjukvaruutvecklare.

Ammersive är ett projekt av sann passion och det märks. Jag har lyssnat på den hela morgonen, på mina Sonic Lamb-hörlurar (du måste verkligen lyssna med hörlurar, helst en uppsättning av de bästa hörlurarna, men appen är plattforms- och hörlurs-agnostisk) och den är lugnande, strukturerad, skandalöst uppslukande eller rent skrämmande, beroende på vad du lyssnar på.

Recension: Det är bra, men lyssna inte på Buried Alive innan du lägger dig...

Jamie förklarar att den mest grundläggande nivån för att skapa uppslukande ljud helt enkelt är att flytta ljud från vänster till höger (panorering) för att få ljudet att verka levande och att lyssnaren ska vara i centrum av rörelsen. .

Därefter kan du variera avståndet för nämnda ljud från lyssnarens öron (en viskning i vänster öra, ett avlägset skott i höger), och för det tredje, lägga till ljudrotation, där ljudelement med olika volymer inte längre är symmetriska till vänster. . och till höger om lyssnaren, men kan synas framför, bakom och ovanför honom.

Slutligen lägger Ammersive-utgåvan till en berättelse eller berättelse. Det är något lyssnaren ska kunna identifiera sig med: en fysisk eller fantasiberättelse. Duon säger att detta är den svåraste delen att göra och jag tror att de bröt det.

De flesta upplevelser är cirka fem minuter långa och fler läggs till varje dag.

Hur låter Buried Alive? Blunda och det är skrämmande. Tänk tung, ytlig andning, att desperat skrapa i träet på din kista från insidan, ett rasande hjärtslag och gå ner i vad som måste vara Twilight Zone-galenskap, tills det hela bara var en ond dröm...eller var det?

Sam berättar för mig att de har några riktigt spännande idéer på gång, inklusive en 10-minuters WWII D-Day-upplevelse som de planerar att lansera på Remembrance Sunday i november i år, samt en podcast för att stödja appen som heter Experience Sound , att de börjar spela in den här veckan.

Hur mycket kostar Ammersive? Tja, det finns en gratis plan som låter dig lyssna på vilket ljud som helst i appen, men bara 15-30 sekunders förhandsvisningar.

Premiumplanen ger dig tillgång till allt och låter dig prenumerera på dina favoritskapare, ladda ner för offlinelyssning och till och med föreslå idéer för framtida ljud. Det kostar €5,49 / €4,99 / AU$8,49 per månad eller €44,99 / €39,99 / AU$68,99 per år (en besparing på 33 % eller så).

Lyssna inte på Cabin in the Woods om du är lätt rädd...