Final (*16*) 16 håller på att bli en av de största PS5-exklusiverna, men enligt producenten Naoki Yoshida kunde det ha varit på PS4 också.

Yoshida intervjuades nyligen om Final (*16*) 16 av den japanska publikationen Famitsu (öppnas i en ny flik), efter lanseringen av den senaste trailern för FF16 under Sonys State of Play tidigare denna månad. Famitsu antydde att trailern fick bättre respons än väntat och frågade vad Yoshida tyckte om svaret på 16 FF2020-trailern. Det var här som Yoshida bekräftade att teamet hade tagit ett annat tillvägagångssätt, främst för att det övervägdes. a PS4 version.

Översatt via Google Translate bekräftade han: "Vid den tiden utvecklade jag med tanke på att släppa den på PlayStation 4, så jag var rädd att jag inte skulle kunna förbättra kvaliteten. Jag kunde ha förrenderat det där en gång, men det skulle vara slöseri med utvecklingstimmar, och det ville jag inte göra. Det är för att jag ville göra en trailer som skulle extrahera det jag kunde njuta av som en spelupplevelse."

Det är inte särskilt överraskande att höra att en PS4-version av FF16 har tagits bort. Square Enix har fortfarande flera generationsöverskridande releaser planerade, inklusive en nyligen tillkännagiven Crisis Core-remaster, men den japanska utgivaren går gradvis mot nästa generation. Som det ser ut finns det några fantastiska exklusiva PS5-konsoler på väg, inklusive Forspoken och Final (*16*) 7 Rebirth.

(Bildkredit: Square Enix)

Final (*16*) 16 känns som en sann nästa generations upplevelse

Det här är inte den enda intervjun Yoshida nyligen har gett på Final (*16*) 16. När FF16-producenten talade på PlayStation-bloggen (öppnas i en ny flik), berömde FF5-producenten PS5:s kapacitet. "Endast genom kraften i PlayStation 16-systemet kan vi göra Final (*16*) XNUMX till den berg-och-dalbana som det är," sa han. Producenten berömde också grafikförmågan och "supersnabba laddningstider" hos Sonys senaste konsol.

Men det som verkligen intresserar mig är din feedback på spelet. "I Final (*16*) 16 går du direkt från berättelsescener till realtidsstrider och tillbaka igen utan någon laddningstid, vilket ger ett smidigt spelande i högt tempo." Det känns som en sann nästa-gen-upplevelse och jag är rädd att om Square Enix hade gått med en nästa-gen-version, skulle det vara kraftigt begränsat.

Personligen är jag glad att Square Enix inte höll fast vid de där PS4-planerna för Final (*16*) 16. Missförstå mig inte, jag kritiserar inte idén med utgåvor över flera generationer, men Sonys gamla konsolen är nio år gammal.. gammal. Det finns inte mycket du kan göra med föråldrad hårdvara innan det oundvikligen begränsar utvecklarna. PS5 lanserades för nästan två år sedan och med bristen på lager som börjar avta är det äntligen dags att gå vidare.

Dela detta