Ända sedan Twitters vd Elon Musk tog över den sociala medieplattformen har användare strömmat till alternativ som Mastodon för att se om de kan vara lämpliga ersättare för Twitter.

Användare drog sig ur av olika anledningar, inklusive Twitter Blue-prenumerationstjänsten som gjordes tillgänglig för €8 / £7 / AU$9 (öppnas i en ny flik) och erbjuder Blue Ticks till prenumeranter, innan de tas bort omedelbart efter några dagar, och ett ökande antal buggar som plågar användare som appar som kraschar och bilder som inte laddas som jag nyligen stött på.

Hive (öppnas i en ny flik) introducerades nyligen som ett annat alternativ, det ser ut som en renare version av den officiella Mastodon-appen, och den kommer med några coola extrafunktioner som möjligheten att lägga till musik i din profil. Ändå är det något med Mastodon-communityt som fortsätter att föra mig tillbaka till denna sociala medieplattform och prova de olika tredjepartsappar som utvecklarna har arbetat med för att göra den mer användarvänlig.

Men medan Mastodon är mer välkomnande för nya användare, finns det fortfarande tre funktioner som måste göras snabbt för att bli efterföljaren till Twitter, innan en annan plattform som Hive tar om den.

1. Designa om och byt namn på "servrar"

(* 3 *)

(Bildkredit: LaComparacion)

Även om det har blivit enklare att ansluta och registrera sig med en Mastodon-server, riskerar användningen av termen Mastodon "server" att fjärma en grupp nya användare, eftersom det kan verka för "tekniskt" eller komplext.

Istället kunde teamet kalla det "Communities" och kanske nya användare automatiskt skulle gå med i en så att de kunde testa tjänsten. Detta "Community"-flöde kan visa nya konton hur man använder Mastodon, samtidigt som befintliga användare kan dela tips och råd med nykomlingar.

Användare vill ansluta till varandra utan alltför mycket ansträngning, och Mastodon behöver fortfarande det, och det måste ändras snabbt.

2. Lägg till färg och glans

(Bildkredit: LaComparacion)

För närvarande är Mastodons design för skarp, för kantig och för mörk. Om du byter till mörkt läge i den officiella appen är det nästan en kopia av Twitter, speciellt med ikonerna.

Jag vill se sätt att anpassa användarupplevelsen på Mastodon genom att tillåta dem att ändra teckensnitt och färger, precis som Bebo, en social plattform från 2008, skulle göra.

Detta skulle ge Mastodon mycket mer personlighet, eftersom användare skulle kunna designa och dela sina profiler med andra. Det skulle också vara en trevlig paus från tråkiga Twitter-profiler som alla ser likadana ut.

3. Gör det roligt

Mammoth på iOS

(Bildkredit: LaComparacion)

Vi använder inte bara dessa appar för att hålla kontakten med vår familj och vänner, utan det är också för skojs skull.

Mastodon saknar det för tillfället, och för ungdomar kan detta vara ett problem. Till exempel, om bilderna i ett inlägg inte laddas (vilket jag har märkt ofta), slutar Mastodon med att se ganska enkla och tråkiga ut, vilket kan avskräcka många människor.

Låt oss titta på några nya funktioner för att bättre skilja dig från Twitter, Discord och Hive, som möjligheten att redigera inlägg eller sätt att välja olika typsnitt och färger för att verkligen få det du delar att sticka ut.

Utanför Twitter Spaces är det inte så stor skillnad mellan Twitter och Mastodon när du väl kommer förbi inloggningsskärmen, och det måste ändras för att locka till sig en mängd nya användare som tröttnar nästan dagligen (och fler och fler) på dem. kaotiska) Musk-meddelanden på Twitter.

Dela detta