Innehållsförteckning

två minuters recension

Nixplay 10-tums pekskärmsfotoram (även känd som Nixplay Touch 10) är en enkel och relativt lättanvänd fotoram som är tänkt att likna en traditionell fotoram. Den har inte trä- och glaskonstruktionen som en klassisk high-end tavelram, men designen ger den inte ifrån sig inom räckhåll.

Nixplay vill att du ska kunna ställa in Touch 10 och låta den köra, utan att oroa dig för att den drar för mycket ström. Den har en schemafunktion, som låter dig ställa in de tider den slås på och av. Du ser detta i nästan varje anständig fotoram, men Touch 10 har också en aktivitetssensor.

Du kan anta att den här sensorn är någon sorts kamera, men det är den inte. Istället är det en mikrofon, så tyst betyder att ramen så småningom kommer att gå in i viloläge, om du väljer att använda den inställningen.

(Bildkredit: LaComparacion)

Nixplay erbjuder en betald prenumerationstjänst som låser upp vissa funktioner, men vi tror inte att många behöver betala ut pengarna. Ett helt gratis Nixplay-konto tillåter fortfarande användning av upp till fem ramar, 10 GB molnlagring för dina bilder och fem "spellistor", ett annat ord för ett virtuellt fotoalbum.

  • Nixplay 10,1-tums Smart Photo Frame Touch (svart) på Amazon för 151,99 € (öppnas i en ny flik)

Dessa spellistor kan delas med andra så att de kan bidra och kompletterar en robust uppsättning funktioner för en vardaglig digital fotoram. Vi är dock inte helt nöjda med hur bilderna behandlas.

Nixplay älskar Microsoft Powerpoint-stilövergångar. Vi gillar att ha alternativet, men standardinställningen är cheesy. Och ramens bildhantering är inte så bra. Presentationen ser för skarp ut för Nixplays låga 800p-upplösning. Du kanske tror att den begränsade upplösningen kräver skärpa, men den drar faktiskt uppmärksamheten till det begränsade antalet pixlar, vilket orsakar irriterande aliasing på objekt som skyskrapor och kraftledningar.

Kommer du verkligen att märka det? Det är inte en slentrianvändning, men det blir mer påtagligt när man tittar på bilderna ordentligt. Ändå, om det inte är ett problem för dig och du gillar Touch 10:s traditionella design och "aktivitetssensor" för att automatiskt gå in i viloläge, är det värt att överväga - och tjänar en plats i vår guide till de bästa digitala fotoramarna

(*10*)Nixplay Touch 10: Design

Nixplay Touch 10 kunde nästan passa för en normal fotoram. Vi säger "nästan" eftersom Nixplay, precis som många teknikföretag, kände behovet av att tränga in för långt in i bilden med en guldfärgad "Nixplay"-logotypsektion ovanpå.

Vi önskar att det inte var fallet, men Touch 10 ser bra ut annars. Vår sampler har en svart exteriör, med en fin varmtonad vit sektion mellan ram och skärm. Det är helt i plast, men det håller vikten nere.

Nixplay lämnar mycket mer utrymme för stil i ryggen, med ett kraftigt präglat mönster, men vem bryr sig om du nästan aldrig ser det? Nixplay Touch 10 har ett litet infällt plaststativ. Den är inte superstark och behöver inte vara det när den totala vikten på ramen inte är hög.

nixplay touch 10

(Bildkredit: LaComparacion)

Slutsats ? Nixplay ser mer ut som en vanlig bildram än Aura Carver, men Skylight 10-tums bildram har övertaget för dem som letar efter vad som kan kallas "realism", tack vare dess ännu mer diskreta utseende. glas för skärmskydd.

Däremot har plastvisningsytan på denna "Classic Mat"-version en fördel här. Mjukar upp reflexerna något. Effekten är mycket mindre uttalad än i den nästan matta Aura Carver, men sättet som den tar kontroll är välkommet.

På många sätt är fotoåtergivning också bra. Vi gillar färgtemperaturen på Nixplay Touch 10 och fann att den kan återge fylliga toner tillräckligt bra, även om den förmodligen inte skulle komma i närheten av färgdjupet för dagens OLED-telefoner.

nixplay touch 10

(Bildkredit: LaComparacion)

Toppljusstyrkan på 260 nit är inte acceptabel, men den kommer att fungera bra för dina behov om du inte tänker placera Nixplay Touch 10 någonstans ljust i ditt hem. I det här fallet skulle Aura Carver och dess 440 nits ljusstyrka vara bättre.

Vi är inte övertygade om att Nixplays sätt att skärpa alltid fungerar i tanken. Nixplay Touch 10 har en 10,1-tumsskärm med 1280 x 800 pixlar. Det är ett lågt antal pixlar för den här skärmstorleken, men standard för billigare fotoramar.

Nixplay försöker kompensera för denna låga upplösning genom att sikta på hög skärpa, men detta orsakar problem på föremål som har mycket skarpa kanter. De verkar lite pixlade, taggiga, vilket vi fann mer märkbart än utseendet på en mer mjukt fokuserad ram, där de hårda övergångarna jämnas ut.

Presentationen av bilderna är korrekt. Här är strömmen som förbrukas av fotoramen enligt vår effektmätare.

Svep för att rulla horisontellt Läge Strömförbrukning 100 % Ljusstyrka 5,6 W (0,134 kWh i 24 timmar) 50 % Ljusstyrka 4,3 W (0,103 kWh i 24 timmar) Standby 1,1 W (0,0254 kWh i 24 timmar)

Nixplay Touch 10: Användbarhet

Använd Nixplay-appen för att ladda Touch 10-fotoramen med foton. Det finns ingen minneskortplats, och även om det finns en microUSB-kontakt används den inte för att lagra foton. Nixplay gör ramar med SD-platser och USB-stöd, märk väl.

Du lägger till bilder i "spellistor" i Nixplay-appen och de streamas från företagets servrar till ramen. Det är enkelt att lägga till foton, förutsatt att de finns på din telefon och redo att överföras.

Nixplay erbjuder ett abonnemang för appen, som kostar $49,99/$49,99 per år, men vi är ganska nöjda med vad du kan göra utan ett abonnemang. Du kan lagra upp till 10 GB foton, du kan spela upp videor och ha fem aktiva spellistor. Du kan ha en för ett bröllop eller en semester, till exempel.

nixplay touch 10

(Bildkredit: LaComparacion)

Olika personer kan också läggas till i dessa spellistor, vilket ger dem tillgång till det här urvalet av bilder och ger dem möjlighet att lägga till fler. Det är här konceptet med spellistan verkligen öppnar upp: att isolera människor som du skulle göra med WhatsApp-grupper.

Nixplay Touch 10 är också kompatibel med Alexa och Google Assistant. Vi kopplade den till Google Home och kunde stänga av ramen med ett röstkommando som skickades via en telefon. Du kan också få ramen att visa tiden, vilket är användbart.

Alla smarta delar finns där, men att använda Nixplay Touch 10 på egen hand är knepigt. Han är ofta långsam att reagera, slö och blir frustrerande. Det finns inget sätt att se de aktuella spellistans miniatyrer för att välja en viss bild, eftersom genvägen "Gå till Galleri" på skärmen helt enkelt tar dig tillbaka till den vanliga rullande strömmen av bilder. Du kan inte heller välja särskilda bilder att visa i Nixplay-appen.

Till en början var vi inte heller fans av Nixplay Touch 10:s animerade övergångar. Det finns 11 av dem, inklusive fånigare effekter som "pixilate". Inställd på att slumpmässigt växla mellan dessa, kan bildramen bli en Powerpoint-presentationsmardröm. Men hitta en du gillar och håll dig till den, så kommer allt att ordna sig.

Ska jag köpa Nixplay Touch 10?

nixplay touch 10

(Bildkredit: LaComparacion)

Köp den om...

Köp inte om...

Nixplay 10,1-tums Smart Photo Frame Touch: Prisjämförelse

Dela detta