Legenden om kung Arthur och Camelot har ombildats och berättats i århundraden, men aldrig så förbannad. Netflix TV-serie vänder den traditionella Arthur-legenden på huvudet och riktar uppmärksamheten mot Nimue, den framtida damen vid sjön, drottningen av den magiska älvan och utövaren av ett legendariskt maktsvärd.

Arthur är förstås där också, men i Cursed är han mer en stödspelare, en kärlek till Nimue och en legosoldat som väcks till liv på slagfältet. Vi får också omarbetade versioner av andra ikoner från Arthur-myten, inklusive kung Uther, några framtida riddare av det runda bordet och den legendariska trollkarlen Merlin.

Med religiösa fanatiker, Red Paladins som gjorde sitt bästa för att besegra Fey, nådde säsong 1 ett blodigt crescendo innan den slutade med flera klippor, åtminstone en av dem bokstavligen. När spekulationerna växer på en uppföljning tittar vi på en möjlig Cursed Season 2 och vad vi kan förvänta oss när den kommer. Spoilers för Cursed säsong 1 följer.

Damn säsong 2 släppdatum på Netflix

Netflix har inte officiellt sparkat igång Cursed säsong 2 ännuMen om streamingtjänsten går sin gamla väg, skulle vi förvänta oss ett förnyelsemeddelande en månad efter att säsong 1 börjar. Showen tog paus den 17 juli, så vi förväntar oss nyheter i mitten av augusti.

Om vi ​​antar att serien tar upp en andra säsong är det osannolikt att vi kommer att se den förrän under andra halvan av 2021.. Det går vanligtvis cirka 18 månader mellan säsonger av Netflix-program, särskilt de med produktionsvärden som är lika påkostade som Curseds, och det är innan man tar hänsyn till coronaproblemen för närvarande. När social distansering och resebegränsningar kommer in i ekvationen, oddsen för att landa Cursed säsong 2 före 2022 verkar små.

Kom till poängen:

  • Vad är det? Den andra säsongen av Cursed, Netflixs Nimue-centrerade återberättelse av Arthur-legenden baserad på den illustrerade romanen av Tom Wheeler och Frank Miller.
  • Var kan jag se det? Cursed säsong 1 är nu tillgänglig på Netflix över hela världen, och det är även säsong 2.
  • ¿När kan jag se det? En ny säsong har inte bekräftats ännu, men om Netflix fungerar lite magi, förvänta dig att den kommer i slutet av 2021 tidigast och troligen 2022.
Merlin fick tillbaka sina krafter i den jävla säsong 2.

Merlin fick tillbaka sina krafter under den blodiga säsongen 2. (Bildkredit: Netflix)

Cursed Season 2 Trailer: Is There One?

Med en förnyelse som ännu inte har meddelats, det är för tidigt för en jävla säsong 2-trailer. Lita inte på större filmer som avslöjades innan releasen, även om Netflix kan erbjuda oss någon form av teaser-video för att knyta an till tillkännagivandet av en ny säsong, som de gjorde med Stranger Things säsong 4.

Vad du kan förvänta dig från säsong 2 av Damned

Med Wheeler och Miller (båda verkställande producenter av TV-programmet) som redan visar en vilja att leka med etablerad Arthur-lore är vad som händer härnäst upp till dig, även om du har läst La Morte d'Arthur eller sett Excalibur, Merlin. och svärdet i stenen.

Sin embargo, vi skulle bli mycket förvånade om vi såg det sista av Nimue, även om hon senast sågs falla i en bergsflod efter den röda paladins besatta lönnmördare, syster Iris, sköt honom med pilar. Inte bara är Nimue i fokus för showen, utan vi vet alla att floder tenderar att väva sig igenom större vattendrag, vilket är anmärkningsvärt användbart för en karaktär som alltid var Lady of the Lake. Det verkar troligt att någon form av naturmagi kommer att se till att hon håller sig vid liv.

"Nimue kommer från magins värld"Miller sa i en intervju 2019 med Barnes and Noble. "Nimue är en varelse med stor kraft som kommer till hennes makt. Din resa genom historien är vår resa. Vi följer henne när vi följer Luke Skywalker i Star Wars. Hon är alfa och omega. Det verkar inte som beskrivningen av en karaktär som skulle bli avvisad efter en säsong. Nimue-skådespelerskan Katherine Langford verkar inte heller tro att hon är klar med rollen:

"Jag känner att [säsongen] verkligen bara är toppen av isberget", sa hon till Elle. "Det pratas mycket om svärdet den här säsongen, och jag tycker att det skulle vara intressant att se hur djupa Nimues krafter är och vilken typ av outnyttjad kraft hon har inom sig.

Fader Carden kommer förmodligen inte tillbaka för Cursed Season 2

Fader Carden kommer troligen inte tillbaka för säsong 2 av Damned (Bildkredit: Netflix)

Med Merlin nu avslöjat att vara Nimues far, kommer hans Cursed Season 2-båge förmodligen att vara motiverad av ett sökande efter att hitta sin dotter. Nu när han har återupptäckt sina magiska krafter, och det är han som använder maktens mytiska svärd, kommer han den här gången att bli en ännu mäktigare kraft. Du vill inte komma i vägen för honom.

Under Cursed Season 1 upptäckte legosoldaten Arthur gradvis en orsak i form av att skydda Fey. Detta är verkligen ett avgörande första steg i hans oundvikliga resa mot att bli kung., såvida det inte finns många som heter Arthur i den här världen, och det här är bara ett smart lockbete.

Den kan också hittas i ett hörn av en kärlekstriangel, eftersom med Nimue till synes ur vägen, kan vägen vara klar för en romans med vikingakrigaren, det röda spjutet. Varför? Även om den inte avslöjas i serien, förklarar den illustrerade romanen att hennes riktiga namn är Guinevere och antyder att hon en dag kommer att bli Arthurs drottning.

Vi har också en känsla av att Arthur kommer att slå sig ihop med den gråtande fejägaremunken, nu när han uppenbarligen är på väg mot förlossning efter att ha räddat ekorren i säsong 1-finalen. Det mest övertygande beviset kom när The Weeping Monk avslöjade att hans riktiga namn var Lancelot. Med Squirrel som också erkänner att han heter Percival, en plats vid Camelots berömda runda bord är säkert en del av hans framtid, smeknamn som det kan inte vara en slump.

Samtidigt finns det en ledig plats i spetsen för Red Paladins, efter fader Cardens död. Nu när syster Iris (tydligen) har mördat Nimue och blivit inbjuden att gå med i påvens treenighetsgarde, verkar det troligt att hon kommer att bli Curseds huvudantagonist i säsong 2.

Och så finns det en annan avgörande fråga om identitet... Är maktens svärd verkligen Excalibur? Måste detta vara sant?

Förbannade skådespelare för säsong 2: Vem tror vi kommer tillbaka?

Efter att ha dödats av Nimue i säsong 1-finalen verkar Peter Mullans far, Carden, vara den viktigaste frånvaron från säsong två, såvida han inte återvänder i efterhand.

Bortom det, vi misstänker att rolllistan kommer att vara ungefär densamma som i säsong 1, med Katherine Langford som återvänder som Nimue, Gustaf Skarsgård som Merlin, Devon Terrell som Arthur, Daniel Sharman som den gråtande munken, Shalom Brune-Franklin som Morgana, Emily Coates som syster Iris, Billy Jenkins som Chipmunk, Bella Dayne som Red Spear, Lily Newmark som Pym, Sebastian Armesto som Uther och Clive Francis som påve.

Det kan också bli en comeback för Gawain (Matt Stokoe). Efter Gawains död i säsong 1-finalen använde Nimue sina magiska krafter för att låsa in sin vän i skyddande växter, en handling som kan ge karaktären en livlina. Men om Gawain återvänder från de döda tror vi att upplevelsen kommer att förändra honom lite, kanske kommer han verkligen att bli legendens "gröna riddare".

Dela detta