Innehållsförteckning

två minuters recension

Att skapa en hybridryggsäck för trailfotografer är en kompromissuppdrag. Men Lowepros Photoport III åstadkommer bedriften med mycket små uppoffringar: det är en mångsidig, lätt kameraväska som är bekväm att bära, lätt att använda och tuff nog för vandringsäventyr. Om du behöver en bekväm, mångsidig, väderbeständig ryggsäck för vandring, och bara behöver tillgång till ett fåtal objektiv, är detta en av de bästa kameraväskorna på marknaden.

Med en kapacitet på 24L erbjuder det större PhotoSport III-paketet en anständig kapacitet uppdelad smart. Fotoutrustning förvaras i en löstagbar vadderad insats, som förvaras i ett dedikerat sidofack. På toppen öppnas väskans lock för att avslöja ett separat område för personliga föremål. Skyddat av en sekundär stängning med dragsko är detta utrymme relativt anspråkslöst men användbart för att förvara nödvändigheter över natten.

Bakom den konturerade bakpanelen hittar du plats för ett 3-liters vätskepaket. Sidofickor är designade för flaskor, medan den främre förvaringspanelen är perfekt för att gömma en regnjacka. Kardborrefästpunkterna kan även fästa vandringsstavar eller, med några vridningar, ett strömlinjeformat stativ. Så även om du kanske inte packar det nödvändiga bagaget för en lång resa, packa lätt och PhotoSport III känns väldesignad med roaming i åtanke.

Detta tillvägagångssätt återspeglas i det vadderade selesystemet. Breda remmar vilar bekvämt på axlarna, medan bröst- och höftbälten fördelar belastningen. Skräddarsydd inställning ger uppställningen en trevlig stabil känsla när den är fulladdad. Och remmarna gör mer än bara stöd: en ficka med dragkedja på höger höft är praktiskt för linsskydd, medan matchande band och öglor erbjuder en rad modulära monteringsalternativ. Du kan fästa en förvaringsväska, din kamera eller till och med GearUp-tillbehöret på framsidan för enkel åtkomst.

(Bild: Chris Rowlands)

  • Lowepro PhotoSport 24L AW III kameraryggsäck (svart) hos Amazon för 239.99 € (öppnas i en ny flik)

Med full kapacitet känns Photosport III inte skrymmande. Även om våra våta testförhållanden överväldigade ventilationskanalerna på bakpanelen, hade väskans struktur en bra balans mellan vind och stöd. Det hjälper att själva väskan inte tillför många pund till nyttolasten – tack vare en nylon/polyesterkonstruktion väger den 1,5 pund.

Men trots sin relativt låga vikt verkar Lowepros väskställ också robust nog för att klara många utomhusskytteutflykter. Väderbeständig och 75 % återvunnen, varje del av ryggsäcken är välgjord och hållbar. Och om förhållandena blir häftiga kan du enkelt fälla ut det stretchiga regnskyddet som är diskret gömt i en liten framficka. Knuten med ett dragsko och ett knallorange måste-ha, är den bred nog att skydda hela väskan, vilket ger ett fint extra lager av skydd mot väder och vind.

Bild 1 av 3

Lowepro PhotoSport Outdoor Mochila BP 24L AW III(Bild: Chris Rowlands)Lowepro PhotoSport Outdoor Mochila BP 24L AW III(Bild: Chris Rowlands)Lowepro PhotoSport Outdoor Mochila BP 24L AW III(Bild: Chris Rowlands)

Fotografiskt material är särskilt väl skyddat. Inkapslad i ripstop-nylon är GearUp Removable Camera Insert hållbar nog att användas som en fristående kameraväska, vilket du kan göra genom att fästa den medföljande remmen. Men den vadderade behållaren har också ett dedikerat fack i botten av Photosport III, tillgängligt genom en sidoöppning med dragkedja. Gömd här är lådan och dess innehåll säkert skyddade.

För att undvika en dubbeldörr kan du fästa GearUp sängöverdrag på en panel i sidodörren. Beroende på hur du har placerat avdelare på insidan bör detta göra det lättare att komma åt din kamera. Tillgång till andra linser och tillbehör är mindre lätt: du måste ta bort och helt öppna insatsen för att göra det. Med tanke på packningens övergripande mångsidighet är det inte en deal breaker, utan något att överväga om du gillar att byta ut skyddsglasögon i farten regelbundet.

Lowepro PhotoSport Outdoor Mochila BP 24L AW III

(Bild: Chris Rowlands)

Själva skäret ger bra stoppning utan att offra för mycket kapacitet. I testet kunde vi montera en Nikon DSLR i fullformat med ett teleobjektiv, tillsammans med ett 50 mm primeobjektiv och reservbatterier. För flygfotografer kan GearUp-fodralet alternativt bära en hopfällbar drönare, dess kontroller och en reservcell. Två minneskortplatser finns också inuti.

För riktiga växellådor är det inte en enorm mängd redskap. Det hjälper inte att de tre avdelare som följer med insatsen inte maximerar utrymmet. Den ena är en stor mittavdelare som fälls ner för att svepa runt kamerahuset, medan de andra två är små paneler för att separera tillbehör. Fästa på väggar med kardborre, kan de med fördel flyttas för att passa olika uppställningar. Men våra tester visade att huvudavdelaren kunde dra nytta av mer längd och en extra viklinje.

Lowepro PhotoSport Outdoor Mochila BP 24L AW III

(Bild: Chris Rowlands)

Men nackdelarna är små jämfört med de praktiska funktionerna som detta Lowepro-paket visar. Så länge du är glad över att ha lätt på utrustningen och spenderar tid på att optimera ditt kits interna avdelare, visar Photosport III 24L sig vara en anmärkningsvärt flexibel lösning för att transportera en mängd olika fotografiska redskap och tillbehör. Få kameraväskor skiljer så effektivt mellan hållbarhet, komfort och funktionalitet.

¿Debo jämfört med Lowepro PhotoSport Outdoor Backpack BP 24L AW III?

Lowepro PhotoSport Outdoor Mochila BP 24L AW III

(Bild: Chris Rowlands)

Köp den om...

Köp den inte om...

Lowepro PhotoSport 24L AW III Kameraryggsäck Prisjämförelse

Dela detta