1671450192 466 Los usuarios de Twitter decidieron si Elon Musk deberia renunciar

Den pågående historien om Elon Musk som tar över Twitter fortsätter, där han skapade en omröstning för användare för att avgöra om han ska avgå som företagets vd.

Det började under helgen där, enligt The Verge(Öppnar i en ny flik), en ny policy omedelbart trädde i kraft där all delning från andra sociala nätverk på Twitter, som Mastodon och Instagram, skulle stänga av ditt konto.

Timmar senare, var det omvänt, inläggen och tweets togs bort, och Musk bad om ursäkt.

Detta ledde dock till en bisarr plottwist, där du skapade en omröstning för att ta reda på om du skulle stanna eller sluta, medan Twitter-support skapade sina egna (öppnas i en ny flik) för att ta reda på om användare de borde kunna dela länkar . till andra sociala nätverk. plattformar

Jag har följt den här sagan sedan Musk bestämde sig för att köpa plattformen i april och sedan lägga ner den i maj, och det ser ut som en dålig 90-talsfilm.

Hans forskning säger...

Ska jag lämna Twitter-huvudet? Jag kommer att hålla mig till resultatet av denna undersökning. 18 december 2022

Se mer

Omröstningen avslutades kl. 6:20 PT / 11:20 GMT den 19 december med 57,9 % som röstade för att han skulle avgå, med 17 502 391 röster avgivna i den omröstningen.

Även om dina skäl för att göra det på detta sätt nästan är vettiga, känns det som att du bråkar med användare för att interagera. Drama är något de flesta av oss förmodligen har sett eller upplevt på sociala medier som Facebook, och Musk är inte främmande för det, varför incidenter som dessa har varit i media sedan han tillträdde i november.

Oavsett om det är att svara på högprofilerade användare eller avbryta förbudet av andra användare som Donald Trump, ta tag i rubrikerna och håll Twitter relevant. Naturligtvis har förändringen varit välbehövlig för plattformen under en tid, men den ska inte vara så låg att användarna röstar om de får dela länkar till andra sociala nätverk.

Jag använder redan Twitter mindre och Mastodon mer (öppnas i en ny flik). Jag tycker att det är roligt och engagerande, och långt ifrån hur jag brukade läsa mitt Twitter-flöde, även innan Musk tog över. Om du funderar på alternativ har vi några bra alternativ för dig.

Resultatet av enkäten spelar förmodligen ingen roll: Tystnad kan ha mer inverkan än en tråd av tweets, och Musk vet det.

Se istället fram emot semestern och spendera dem med familj och vänner, titta på dåliga filmer och äta alla sorters choklad.

Dela detta