En våg av skadliga annonser riktar sig till användare av

Att få användare att prenumerera på webbplatser är svårt nog för utgivare, men Den senaste versionen av Apples webbläsare Safari tillåter användare att läsa gratis blockerat innehåll bakom en betalvägg.

Den senaste webbläsaruppdateringen, som blev tillgänglig för användare i slutet av september, hindrar webbplatser från att upptäcka om webbläsarens privata surfläge är aktiverat för Safari -användare.

Precis som Googles privata surfläge, privat surfning hindrar tillfälligt publicister från att läsa eller skriva cookies till en användares smartphone eller dator, vilket förhindrar en betalvägg från att upptäcka hur mycket innehåll en läsare har förbrukat. Paywall kan inte verifiera antalet objekt en användare har läst, det låter dig helt enkelt komma åt premiuminnehåll utan prenumeration.

Publishers hade tidigare implementerat ett antal motåtgärder för att förhindra användare från att besöka deras webbplatser i privat surfläge, men Tyvärr kan Safaris privata surffunktion förhindra dessa åtgärder.

Privat surfningsläge

Trots populariteten för Apples iPhone- och Mac-produkter, lämnar många amerikaner Safari för att surfa på nätet till förmån för Googles Chrome-webbläsare. Enligt Statcounter, Safari kontrollerar endast 9 % av den amerikanska marknaden för datorwebbläsare.

Safari -användare är dock mer benägna att betala för nyheter, och för många nyhetsorganisationer representerar de ofta majoriteten av sina prenumeranter.

Danielle Coffey, vice ordförande för strategiska initiativ på News Media Alliance, berättade för DIGIDAY att även om det privata surfläget skyddar användarnas integritet så lider deras nyhetsbyråer och säger:

"Detta kommer att leda till en svår betalvägg för alla läsare och kommer att göra intäktsgenerering svårare. Även om vi vill skydda våra läsares integritet behöver vi fortfarande avkastning på våra investeringar för att upprätthålla kvalitetsjournalistik. »

företagen bakom populära webbläsare fokuserar på integritet för att locka konsumenter och ligga före tillsynsmyndigheternaDe förväntar sig att allt fler medieföretag ska börja låsa sitt innehåll bakom betalningar. Det är inte längre möjligt att använda cookies för att låta andra läsa några av dina artiklar.

  • Skydda din integritet online med de bästa VPN-tjänsterna

Via DIGIDAY

Dela detta