Los televisores 4K mas baratos podrian llegar a finales de

Det kan bli ett välkommet prisfall på LCD-TV senare i år, eftersom panelpriserna fortsätter att falla enligt en ny rapport, och effekten av krisen i leveranskedjan verkar avta.

Den tekniska analytikern Sigmaintell Consulting (via DigiTimes (öppnas i en ny flik)) säger att priserna på LCD-skärmar föll igen förra månaden, med priset på skärmar från 32 till 55 tum som föll mellan 2 och 4 euro extra per år. och 75-tumsmodeller sjunker 8-10 € per enhet.

Nyheten följer liknande nedgångar i utbudspriset på LCD-paneler under de två föregående månaderna, och trenden har varit nedåtgående sedan slutet av förra året. Vi har redan sett några av de bästa TV-apparaterna som finns tillgängliga idag som använder LCD-paneler sjunka i pris under de senaste månaderna (som Samsung-TV:n på bilden ovan), även de nyare modellerna har inte slösat bort någon tid med att sänka priset.

En LCD-panel som köpts idag för produktionsanvändning skulle skickas till butiker om några månader, så dessa prissänkningar kan komma i tid för att utlösa en särskilt saftig våg av konsumentrabatt-tv-apparater runt Black Friday och jul. .

Kina dominerar i allt högre grad tillverkningen av LCD-skärmsteknik när sydkoreanska paneltillverkare drar sig ur marknaden och går vidare till OLED-produktion.

Men förlängda Covid-begränsningar i stora kinesiska tekniska tillverkningsdistrikt som Wuhan har orsakat en stor minskning av det förväntade globala utbudet av paneler, med globala TV-sändningar som förväntas falla till de lägsta sedan 2010, enligt marknadsundersökningsföretaget Omdia.

Den gradvisa återöppningen under de senaste veckorna av stora kinesiska städer som Peking och Shanghai från nedstängningar verkar nu vara redo att hjälpa till att öka produktionen.

Analys: TV-prissänkningar kan ge en läglig julklapp

Det potentiella fallet i panelpriserna kommer att vara välkomna nyheter för dem som kämpar med de stigande levnadskostnaderna: Många människor kommer att undvika stora utgifter som en ny TV, men om du behöver den behöver du den. Så vi hoppas att detta innebär att alla som handlar kan hitta en bra affär, oavsett budget.

Brittiska data från Barclaycard förra månaden visade en avmattning i icke-nödvändiga utgifter, medan den amerikanska detaljhandelsjätten Best Buy sänkte sin helårsvinstprognos i maj på grund av lägre efterfrågan på TV-apparater och datorer, vilket belyser effekterna av hög inflation under 40 år. på människors köpkraft. .

Prissänkningarna i rapporten kommer sannolikt att drabba listpriset för mindre instegsuppsättningar, vilket förhoppningsvis innebär att de som drabbas hårdast av stigande inflation kommer att dra mest nytta av rabatterna.

Det är också värt att notera att många andra faktorer kommer att påverka slutpriset på TV-apparater, utöver priset på panelerna: fraktkostnader, till exempel. Men den lägre kostnaden för delar kan innebära att priserna inte kommer att gå upp så mycket som de skulle, åtminstone. Allt hjälper.

Glöm inte att kolla in våra guider till de bästa TV-apparaterna under 1000 1000 USD och de bästa TV-apparaterna under XNUMX XNUMX USD för de bästa prisvärda TV-apparaterna.

Dela detta