Ett annat kryptoöverbryggande företag har blivit hackat, med tiotusentals värdefulla Ethereum-tokens stulna i ett större rån.

Attacken är ett verk av en ännu okänd cyberkriminell som lyckades suga in 85 867 Ether-tokens från Harmony-bron, värda cirka 105 miljoner euro vid publiceringstillfället.

Ett bryggföretag erbjuder tjänsten interchain valutaöverföring, en tjänst som har blivit extremt populär de senaste åren. Samtidigt har dessa företag blivit stora måltavlor för cyberkriminella runt om i världen, eftersom de ofta krypteras med otillräcklig säkerhet, vilket leder till stöld (öppnas i en ny flik).

Tidigare i år hackades också ett liknande företag som heter Wormhole, där angriparna tog sig av med tokens till ett värde av 320 miljoner euro. Kort därefter komprometterades också Ronin Network, ett kryptoöverbryggande företag som ägs av ägarna till Axie Infinity-spelet och slutade med att förlora 620 miljoner dollar.

En "förödmjukande" incident

Harmony-bidragsgivaren Matthew Barrett beskrev händelsen i ett Medium-inlägg att företaget omedelbart meddelade säkerheten (öppnas i en ny flik) och affärspartners, såväl som FBI. Han sa att förhoppningen var att hitta den skyldige och få tillbaka pengarna innan de tvättades på kryptotjänster (i huvudsak kryptotvätttjänster).

"Harmony anser att fokus på decentraliserad bryggning är ett kritiskt steg för Web3", sa han. "Den här incidenten är en ödmjuk och olycklig påminnelse om hur avgörande vårt arbete är för framtiden för detta utrymme, och hur mycket av vårt arbete som ligger framför oss."

De flesta kryptobryggor granskas av blockchain-säkerhetsföretag, och Harmony var inte annorlunda. Den klarade revisionen i oktober 2020, som utfördes av Peck Shield. Ändå sa säkerhetsföretaget att det inte kunde garantera, med 100% säkerhet, att protokollet var lufttätt.

Med över 20 000 kryptovalutor som verkar på olika kedjor, har interoperabilitet mellan dessa kedjor aldrig varit viktigare. Och med mycket pengar i omlopp kommer blockchain-terminaler (öppnas i en ny flik) att fortsätta att vara ett stort mål för kryptokriminella.

Via: registret (öppnas i en ny flik)

Dela detta