DDoS-attacker utlöses efter en lång period av

Ryska hackare attackerade EU-parlamentets webbplats och lyckades ta den offline i flera timmar.

Anonymous Russia, en gren av den pro-ryska hacktivistgruppen Killnet, har enligt uppgift lanserat en distribuerad denial of service (DDoS (öppnas i en ny flik)) attack mot Europaparlamentets webbplats.

Europaparlamentets ordförande Roberta Metsola bekräftade (öppnas i ny flik) händelsen på Twitter och tillade att "IT-experter är emot det och skyddar våra system."

europaparlamentets resolution

"Tillgängligheten av webbplatsen Europarl_EN påverkas för närvarande externt på grund av höga nivåer av trafik på det externa nätverket", sa Dauche. "Denna trafik är relaterad till en DDOS-attackhändelse (Distributed Denial of Service). EP-teamen arbetar för att lösa detta problem så snabbt som möjligt."

Attacken verkar vara ett svar på en nyligen antagen resolution av EU-parlamentet som förklarar Ryssland som en statlig sponsor av terrorism och en stat som "använder terrorismens medel".

I en artikel som publicerades på Europaparlamentets webbplats uppmanade parlamentsledamöterna EU att "ytterligare isolera Ryssland internationellt, inklusive med avseende på Rysslands medlemskap i internationella organisationer och organ som FN:s säkerhetsråd."

Ledamöterna vill också att de diplomatiska förbindelserna med Ryssland ska minskas, att EU:s kontakter med ryska tjänstemän ska hållas till ett absolut minimum och att ryska statsanslutna institutioner i EU som sprider propaganda runt om i världen ska stängas och förbjudas.

Killnet har varit ett ganska aktivt band på sistone, men de har inte riktigt gjort sig ett namn. Han lyckades nyligen ta ner webbplatserna för flera flygplatser i USA (påverkade inte flygningar), och riktade sig även mot JPMorgan Chase, såväl som det amerikanska finansdepartementet.

I alla dessa incidenter var effekterna små och FBI beskrev attackerna som låga.

Via: BleepingComputer (öppnas i en ny flik)

Dela detta