Qualcomm föreslår att vi kommer att se Snapdragon-chipset i

Vi fortsätter att höra många läckor och rykten kring Samsung Galaxy S23-serien av telefoner, och de senaste obekräftade ryktena pekar på uppdateringar av telefonernas foto- och videotagningsmöjligheter.

Enligt veteranläckaren Ice Universe (öppnas i en ny flik), när det gäller videoinspelning, kommer de nya Galaxy S23-telefonerna att kunna fånga 8K-bilder med 30 fps. Det är en ökning från 24 fps för alla tre telefoner i Galaxy S22-sortimentet.

Det kanske inte låter som det största språnget, men det kommer sannolikt att vara ett välkommet sådant eftersom fler och fler filmskapare byter till 8K-upplösning för sina videor. Den här videon kommer att spelas bättre på 2023 års flaggskepp.

Fler förbättringar

Det är inte allt, eftersom Ice Universe också säger att (öppnas i en ny flik) foton tagna under dagtid med Galaxy S23 Ultra kommer att bli "tydligare", samt erbjuda "bättre detaljer och mer hög mättnad" för bilder tagna med telefon.

Även om det inte finns mycket specificitet där, verkar det vara i linje med vad vi har hört om Galaxy S23-serien: bilder och video som tagits från Ultra-modellen kommer att bli märkbart bättre.

Av vad vi tidigare har hört låter det som att Ice Universe fick tag på en Galaxy S23-telefon tidigt, eller så kanske den bara såg resultatet av sina bakre kameror. De nya telefonerna förväntas presenteras i februari 2023.

Analys: Pushing kamerakvalitet

Smartphones kamerakvalitet har nu förbättrats så mycket att det är svårt för tillverkare att göra stora framsteg med tekniken år efter år. Det ser ut som att uppdateringarna till Galaxy S23 kommer att vara mindre på foto- och videoinsamlingsavdelningen.

Samsung Galaxy S22 och Samsung Galaxy S22 Plus hade 50 MP + 12 MP + 10 MP bakre kameror med tre linser med 3x optisk zoom, medan Samsung Galaxy S22 Ultra toppade raden med en bakre kamera på 108 MP + 12 MP + fyrlins. 10 MP + 10 MP som stoltserade med 10x optisk zoom.

Ultra-modellen ryktas ha en 200 MP-kamera på baksidan nästa år, och föga förvånande kommer detta att leda till avsevärda förbättringar av fotografering i svagt ljus och telezoomalternativ. Men några av de andra kamerorna på den bakre modulen förblir tydligen desamma.

Vi har hört mindre om potentiella kamerauppgraderingar för Galaxy S23 och Galaxy S23 Plus. Ryktena som har cirkulerat tyder på att det inte kommer att bli mycket av en uppdatering när det gäller hårdvarukomponenter, även om mjukvarualgoritmerna fortfarande kan förbättras.

Dela detta