Casio har släppt ett par nya G-Shock sportklockor inspirerade av designen av en kylig vintermorgon. GMA-S110GS och GMA-S120GS har genomskinliga gröna respektive gråa remmar och fodral med metallisk finish.

Till skillnad från de flesta av Casios releaser hittills i år har dessa två nya G-Shocks ett litet fodral som mäter 49 × 45,9 × 15,8 mm, vilket gör dem till ett bra val för alla personer med smalare nävar. För att sätta det i ett sammanhang för fitnessentusiaster mäter den smala Garmin Lily 34,50 x 34,50 x 10,15 mm, medan den smala Fitbit Luxe mäter 36,3 x 17,6 x 10 mm.

GMA-S110GS och GMA-S120GS är dock inte smartklockor eller träningsspårare, och till skillnad från vissa av Casios senaste versioner, såsom G-Squad Pro, har de inga hälsoövervakningsverktyg som en pulsmätare eller en accelerometer.

klassisk avkoppling

Som rapporterats av Casiofanmag.com, vad du får här är den typiska funktionsuppsättningen vi har kommit att förvänta oss från klassiska G-Shock-klockor. Dessa inkluderar ett stoppur, fem dagliga larm, timsignal, full auto-kalender så att urtavlan alltid visar rätt datum och gul bakgrundsbelysning.

Om du letar efter en enkel klocka att bära snarare än en fullfjädrad löparklocka, kommer du också att uppskatta stoppuret på 1/1000 sekund; Mätlägen för förfluten tid, mellantid och varvtid; och inmatningsalternativ för hastighet och avstånd.

Boetten och armbandet på båda klockorna är gjorda av genomskinligt harts och klockan är vattentät till 200m (djupare än många dedikerade sportklockor). Linsen är tillverkad av tufft mineralglas för att motstå repor.

Paret är nu tillgängligt direkt från Casio för €119 (cirka 160 £ / AU$220), ungefär samma som Fitbit Luxe.

(Bildkredit: Casio)

Recension: ibland är enkelt bättre

Att välja en gammaldags digital klocka som GMA-S110GS och GMA-S120GS kan verka kontraintuitivt när det finns så många bra budgetklockor som Garmin Forerunner 55 och Polar M200 tillgängliga, men att dra nytta av snygga funktioner har verkliga fördelar. .

Tout d'abord, s'entraîner sans accès instantané à vos statistiques de course et helt enkelt vous chronométrer peut être utile pour le rythme, vous permettant de vous concentrer sur la sensation d'une vitesse particulière afin de mieux la reproduire plus villkor av ras.

En enklare klocka är också mindre distraherande, vilket gör att du kan luta dig tillbaka på löpningen och helt enkelt njuta av upplevelsen istället för att känna behovet av att hela tiden kontrollera din handled. Ce n'est peut-être pas idéal pour chaque course d'entraînement, mais si la course à pied a perdu de son attrait ces derniers mois, la suppression de la technology peut vous aider à vous rappeler pourquoi vous avez tant aimé le sport au utgång.

Dela detta