Marshall samlar gruppen igen, med tre av dess populära Bluetooth-högtalarmodeller som får en uppgraderad ljudbild och en miljövänlig omdesign.

Vid första anblicken ser de nya Acton III, Stanmore III och Woburn III mycket ut som sina fyra år gamla föregångare, men bakom det varumärkesrutiga gallret hittar du en mängd uppgraderingar.

Nu utrustad med utåtlutande diskanthögtalare och uppdaterade vågledare för bredare ljud, har den nya serien också en helt ny funktion för placeringskompensation, och om de fungerar som förväntat kan de göra dessa sanna utmanare till de bästa Bluetooth-högtalarna som finns.

Marshall Woburn III är en ganska stor högtalare, för ett ganska stort ljud. (Bildkredit: Marshall)

Uppenbarligen fungerar liknande som Sonos TruePlay ljudkorrigeringsteknik i Sonos Move och Sonos Roam, högtalarna mäter närliggande reflekterande ytor som kan påverka ljudet och justerar sedan automatiskt sin EQ-profil.

Det nya sortimentet inkluderar även Bluetooth 5.2-anslutning och en 3,5 mm-ingång, samt en inbyggd Dynamic Loudness-funktion som justerar tonbalansen baserat på volymen för ett rundare ljud.

De nya modellerna fortsätter att ta mycket av utseendet och känslan av märkets ikoniska högtalare som har utgjort bakgrunden till legendariska gitarrister, från Jimi Hendrix till Slash, under de senaste 60 åren.

marshall stanmore iii

Marshall Stanmore III är en mellanstor högtalare, för kraftfullt ljud som inte överväldigar rummet. (Bildkredit: Marshall)

Fyllda med ytbehandlingar i Tolex-stil och Marshalls karaktäristiska kontrollknappar i mässing och skriptlogotyp, har tredje generationens modeller PVC-fri konstruktion, där företaget hävdar att varje högtalare är gjord av 70 % återvunnen plast och helt veganska material.

Prissatt till €279 / €239 och mäter 260 x 170 x 150 mm, den hyllvärde Acton III är den minsta av de tre, men inkluderar fortfarande en 30-watts klass D-förstärkare för basen och två förstärkare. D. för diskanthögtalare.

Den något större, men liknande specificerade Stanmore III kostar $379/€329, men har kraftfullare low-end-utgång tack vare en större 50-watts förstärkare för sin woofer.

Flaggskeppet Woburn III har under tiden en extra HDMI-kontakt, så att du också kan använda den med din TV och för ljudströmning, och kostar 579 €/499 €.

Varje modell finns i vitt, brunt eller svart och börjar säljas 23 juni.

marshall akt iii

Marshall Action III är den minsta i gänget och är idealisk för ett skrivbord eller nattduksbord. (Bildkredit: Marshall)

Analys: Marshalls nya utseende är på väg att rocka hårdare

Vi blev mer än imponerade av andra generationens Acton, Stanmore och Woburn-hemhögtalare när de kom ut i butik 2018 och 2019.

Dess blandning av klassiska rock-looker i kombination med kraftfull och lugnande produktion skulle säkerligen ha vunnit den bortgångne Lemmys godkännande.

Men om det fanns ett område där de kunde ha förbättrats ljudmässigt så hade det varit deras brist på separation, men det är något Marshall verkar försöka ta itu med med den större ljudbilden som utlovas med dessa nya modeller.

Utan inbyggt Wi-Fi, och därför ingen smart assistentfunktionalitet, är den stora frågan om ljudkvaliteten på titeln kommer att räcka för att motivera dess höga priser jämfört med de bästa trådlösa högtalarna på marknaden idag.

Dela detta