Enligt en ny rapport som dök upp bara en dag före Apples WWDC 2022-evenemang kan vi ha ett låst antal försändelser för den efterlängtade MacBook Air 2022-uppdateringen.

Ming-Chi Kuo, en välkänd och korrekt analytiker på Twitter, sa i en ny statusuppdatering att 2022 års MacBook Air borde se en leveransmängd på "6-7 miljoner enheter om Quantas kapacitet i Shanghai kan återgå till nivån." innan stängning. före 3Q22."

(2/2) Prognosen för nya MBA-leveranser under andra halvåret 2022 är 6-7 miljoner enheter om Quanta Shanghais kapacitet kan återgå till nivån före stängning före tredje kvartalet 2022. Leveransen av den nya MBA:n gjort av två EMS (Quanta den första och Foxconn den andra) borde vara bättre än den befintliga MacBook Pro 14″/16″ (levereras endast av Quanta). 5 juni 2022

Se mer

Tweeten fortsatte med att förklara att leveranssystemet för nya MacBook Air borde vara en förbättring jämfört med nuvarande 14-tums och 16-tums MacBook Pro-modeller eftersom två företag kör det. Den första är Quanta och den andra är Foxconn, jämfört med de nuvarande Pro-bärbara datorerna som bara Quanta levererar.

Den främsta orsaken till dessa leveransförseningar är massiva utbudsbegränsningar, som är relaterade till de nuvarande covid-19-relaterade nedstängningarna i Kina. Dessa utbudsbegränsningar har redan kostat Apple 6 miljarder euro under de senaste två kvartalen, och det beloppet kan nå 8 miljarder euro.

Återöppningen av fabriker i Shanghai är nyckeln till resultat för Apple och många andra teknikföretag när vi går in i vad som borde ha varit ett bra år för teknikköp.

En kombination av utbudsbegränsningar som driver upp inflationen runt om i världen och försämrat konsumentförtroende för ekonomin på många håll gör det mindre sannolikt att annars ekonomiskt säkra kunder kommer att försöka göra stora investeringar i teknik.

Om Apples MacBook Air-uppdatering inte väcker intresse vid denna lansering, kan 7 miljoner levererade enheter vara en optimistisk uppskattning från Apple, och en uppskattning som kan leda till ett överflöd av MacBook Airs som färre människor vill köpa just nu. När allt kommer omkring är enheter som skickas inte detsamma som sålda enheter.

Dela detta