Om du precis har köpt ett nytt headset till din PS5 är det första du definitivt vill göra att spela dina favoritspel på det.

Det är helt rimligt att börja med, eftersom de bästa PS5-headseten du kan köpa ofta utmärker sig när det gäller att få ut det mesta av ett välbekant spels musik, ljuddesign och talade dialog.

Vissa spel är dock designade med användning av hörlurar i åtanke. Inte bara för möjligheten att chatta med dina vänner online, utan också för att öka din fördjupning. Och om du har betalat för hårdvaran förtjänar du att höra det bästa branschen har att erbjuda.

Följande spel är våra personliga rekommendationer att titta på. Vi har delat upp listan i separata kategorier och lyft fram spel som går utöver de olika typerna av ljud. Så läs vidare för att ta reda på vilka spel som är perfekta för att testa ett nytt PS5-headset.

Musik

Tetriseffekt: Ansluten

(Bildkredit: Resonair/Monstars)

Tetris Effects främsta försäljningsargument är dess kombination av musik och spel. Utvecklaren Resonair kallade deras syn på det populära pusselspelet för en "full sensorisk upplevelse", och det är inte utan meriter. Tetris Effect blandar sömlöst dess färgglada, abstrakta grafik och klassiska blockbrytande spelupplägg med ett soundtrack som reagerar på varje knapptryckning.

Tetris Effect OST är bara fantastisk. Fullpackat med allt från en avkopplande atmosfär till spännande EDM, Tetris Effect-soundtracket har också anmärkningsvärt djup. När musiken utvecklas genom varje nivå läggs ytterligare lager av instrument till låten. Ljuden och bilderna intensifieras tills du har passerat ett visst antal rader och därmed fullbordat nivån.

Vi rekommenderar Tetris Effect när du provar ett nytt PS5-headset, om så bara för att testa hur många av dessa instrumentella lager dina öron kommer att kunna ta in med din nya hårdvara. Naturligtvis hjälper det att Tetris Effect möjligen är ett av de bästa pusselspelen som någonsin gjorts.

final fantasy 14 online

Reaper Final Fantasy XIV Endwalker

(Bildkredit: Square Enix)

Det är ingen stor hemlighet att Final Fantasy 14 har ett fantastiskt soundtrack, men det är inställningsmenyn som verkligen skiljer den från mängden. Åtminstone när det kommer till att testa ett nytt PS5-headset.

I Final Fantasy 14:s systeminställningar har du möjlighet att applicera en equalizer på ljudet i spelet, vilket gör att du kan lägga till ännu mer djup till soundtracket genom att förstärka bas, diskant, sång och andra aspekter av mixen.

Alla förinställningar är effektiva med tanke på Final Fantasy 14:s genreöverskridande musik. Avkopplande pianomelodier sitter vid sidan av rockgitarrspår. Dessutom finns det många låtar som innehåller många röster. Så totalt sett får du ett härligt varierat soundtrack som är en njutning för öronen när du bär på ett par burkar.

Ljuddesign

djävulens själar

Demon's Souls Review

(Bildkredit: Sony Interactive Entertainment)

Bluepoints PS5-remake av Demon's Souls, ungefär som originalet, reserverar sin musik för bosskamper och det centrala Nexus-området för det mesta. Tack och lov tar spelets obefläckade ljuddesign över, vilket ger en av de mest givande och uppslukande upplevelserna du kan ha med ett nytt PS5-headset.

Demon's Souls otroligt hemska slott, helgedomar och torn utstrålar hörbar skräck. Flimrande lågor, demoniska skrik och kakofonisk åska fyller spelets kusliga ljudbild. Och mycket av det är verkligen svårt att njuta av utan ett PS5-headset som fäster dina öron i varje olycksbådande detalj.

Demon's Souls är inte bara ett av de bästa PS5-spelen du kan köpa, utan kanske ligger dess största styrka i den exceptionella ljuddesignen. Och om du hellre inte vill lägga ut pengarna för spelet till fullt pris, så går det även att ladda ner från PS Plus Premium-prenumerationstjänsten utan extra kostnad. Om du är prenumerant är Demon's Souls värt att ladda ner om bara för en av de läskigaste atmosfärerna du kan njuta av på PS5.

gran turismo 7

gt sophie

(Bildkredit: Sony Computer Interactive Entertainment)

En extremt viktig aspekt som racingsimulatorer måste uppnå är hur de utvalda bilarna ser ut, känns och låter. Lyckligtvis leder Gran Turismo 7 flocken på denna front. Oavsett om du är en cyklist eller inte, är spelets rytande ljuddesign ett verkligt under att förstå.

Från de mest ödmjuka sedanerna till de mest explosiva hyperbilarna, Gran Turismo 7 bemästrar ljudet från banan med otrolig precision. Och det hela förstärks ytterligare av PS3:s utmärkta inbyggda 5D-ljudstöd för headset, som förstärker ett spels ljud för ett rikare, fylligare ljudlandskap.

Medan Demon's Souls är en perfekt soundcheck för allmän nedsänkning, är GT7-bilarna idealiska för att testa en omedelbar ljuddesign som ständigt växlar mellan högljudda motorer, skrikande däck och tunga växlingar.

Voz

Hellblade: Senuas offer

hellblade

(Bildkredit: Ninja Theory)

Hellblade kan vara det äldsta spelet på listan, men dess revolutionerande tillvägagångssätt för voiceover-fördjupning håller fortfarande otroligt bra.

Hellblades ljud är designat med hörlurar i åtanke, och du behöver anständiga hörlurar om du vill få ut det mesta av denna intima och skrämmande upplevelse. Huvudpersonen Senua lider av en särskilt svår form av psykos, kännetecknad av ett röstutbrott i hennes huvud.

Genom att använda hörlurar kan du fånga varje ord av dessa röster. Vissa är högljudda och hotfulla, andra är tysta och lugnande. De överlappar alla för att skapa en röststyrd ljudbild som tillför något unikt till Hellblades skräck. Inte att missa om du är sugen på att testa ett nytt PS5-headset i en särskilt stressig miljö.

Death Stranding: Director's Cut

Death Stranding-huvudpersonen Sam Porter Bridges blickar mot framtiden

(Bildkredit: Kojima Productions)

Death Stranding har ett kraftfullt ljud som passar bäst till ett solidt PS5-headset. Hans licensierade soundtrack har för vana att dyka upp vid de mest lämpade ögonblicken. Och spelets ljuddesign gör ett fantastiskt jobb med att sälja inställningen till ett ödsligt, postapokalyptiskt Amerika.

Men något vi speciellt älskar med Death Stranding är de kraftfulla sångprestationerna från hela rollistan. Hollywoodskådespelare som Léa Seydoux och Mads Mikkelsen är utmärkta i sina roller här, och det är säkerligen Norman Reedus som huvudmannen Sam Porter Bridges som väcker Kojimas post-Konami-opus till liv.

Du kommer att höra Sams raspiga röst mycket under Death Stranding, både i mellansekvenser och i spelets enorma värld. Han kommer ofta att kommentera sin nuvarande situation, oavsett om han kollar in sin bebiskompis, springer från läskiga BTs eller bara tar en paus. för att kontrollera din last. När du är ensam i världen måste du säga ifrån för att hålla ditt eget sällskap.

Dela detta