Letar du efter de bästa Roblox-spelen som du kan spela just nu? Då har du hamnat på rätt sida. Även om Roblox är mest känd som en spelplattform för barn och tonåringar, är det också ett verktyg för att skapa spel som låter användare designa sina egna spel utan att behöva skriva komplex kod.

Roblox-spel är utvecklade med ett programmeringsspråk som heter Lua, ett av de enklaste skriptspråken. Detta är också anledningen till att plattformen är full av spel med ett brett utbud av gratisspel, från RPG till Battle Royales.

Det bör noteras att även om Roblox-spel kan spelas utan att spendera ett enda öre, har vissa mikrotransaktioner där du kan byta riktiga pengar mot Robux, en premiumvaluta. Detta gör det möjligt för spelare att låsa upp allt från kosmetiska förändringar till unika föremål i spelet och power-ups.

Med det i åtanke, låt oss ta en titt på vår sammanställning av de bästa Roblox-spelen du kan spela just nu.

Min restaurang

restaurang 1

(Bildkredit: BIG Games)

 

Kan du inte laga mat i verkligheten? Okej, du kan leva din dröm om att bli en framgångsrik restauratör genom att driva din egen femstjärniga virtuella restaurang. I My Restaurant! Kommer du att jonglera med flera roller: servitör, kock och spirande entreprenör. Men oroa dig inte för att bli överväldigad; Hyra ytterligare personal för att hjälpa dig och utrusta din restaurang med en mängd olika köksmaskiner och lyxiga möbler för att hålla ditt företag smidigt. Du kan till och med utöka restaurangen till åtta våningar och förvandla din restaurang från ett ödmjukt kafé till en miljard dollar-verksamhet som andra spelare bara kan salivera.

Spela i min restaurang!

Park

(Bildkredit: Den_S)

 

Precis som den älskade Rollercoaster Tycoon-serien, Theme Park Tycoon 2 låter dig bygga och förvalta en nöjespark, vilket sätter dig på vägen till oändlig rikedom. Från spänningsturer till adrenalinkickar och avkopplande priser från karuseller till koppar te, personifiera din park med dessa åkattraktioner, samtidigt som du spenderar dina inkomster på att försköna platsen med träd, staket och möbler. Även om Theme Park Tycoon 2 inte låter dig skapa de vändningar, vändningar och hopp som Rollercoaster Tycoon är så välkänd för, finns det mycket mer att fånga din uppmärksamhet i den här versionen av Roblox.

Spela temapark Tycoon 2.

Dykning i Quill Lake

Roblox

(Bildkredit: CoronelGraff)

 

Att söka efter dolda skatter i djupet och sprickorna i en klarblå sjö har aldrig varit så avkopplande. Förutom att avslöja mysterierna bakom sjön ligger mycket av dykningen vid Quill Lake i att utforska och upptäcka hemliga grottor och andra dolda områden för att söka efter sällsynta artefakter och byta ut dem mot guld. Vissa platser kräver dock att du uppdaterar din utrustning innan du går åt den; till exempel måste du använda en kombination av farliga material för att komma igenom giftigt vatten och lufttankar för att utforska undervattensgrottor, eftersom det skulle vara svårt att gå till ytan för att hitta luft.

Spela dykning vid Quill Lake.

Dungeon Quest

Dungeon Quest

(Bildkredit: vCaffy)

 

Medan de flesta av de bästa Roblox-spelen är starkt inspirerade av de mest populära titlarna i spelet, gör det dem inte mindre roliga. Dungeon Quest är ett exempel, som antar de bästa funktionerna i fängelsehålrobotar som Path of Exile och Diablo, och låter spelare navigera i den beroendeframkallande kretsen för hack and drop-upplevelsen. Gå på ensamresor mot en mängd fiender och samla all bytet själv. Eller gå med i en grupp likasinnade äventyrare för att plundra fängelsehålor, upptäcka bättre skatter och uppgradera din utrustning. Med tillräckligt många erfarenhetspoäng kan du också investera dem i statistik som förbättrar din hälsa, melee-skador och trollformler.

Spela Dungeon Quest.

Zombiehistorier

Zombiehistorier

(Bildkredit: PANDEMIC)

 

Zombie Stories är en Call of Duty-stil från första person som skjuter mot vågor av zombier, beväpnad med en pistol (alltid användbar) och till och med kommer komplett med röstspel. Roblox-skjutaren erbjuder en arsenal av vapen och har en mängd olika spellägen, inklusive berättelseläge och arkadläge. Det senare låter dig välja mellan fyra olika klasser, allt från scout till medic, motsätter de rasande zombierna som invaderar din bas. När du får erfarenhet kan du också tjäna pengar för att låsa upp mer utrustning. Spelet är för närvarande i beta, och utvecklaren lovar mer innehållsuppdateringar och buggfixar, men det är fortfarande en robust skytteupplevelse.

Spela Zombie Stories.

Fly från anläggningen

roblox 2

(Bildkredit: AW Apps)

 

Fly the Facility erbjuder en av de mest spännande upplevelserna på den här listan. Genom att arbeta tillsammans som ett team är målet exakt som anges på rutan: att fly från anläggningen. Du måste arbeta med andra spelare, de överlevande, för att låsa upp utgången från anläggningen genom att hacka datorer utspridda runt byggnaden. Under tiden är en spelare spelets utsedda odjur, som försöker fånga överlevande genom att slå ut dem och dra dem in i en kryogen kammare. Det finns ingen större rädsla än att gå in i ett rum och se odjuret le och springa mot dig med en enorm hammare i handen.

Spela Fly från anläggningen.

Vibe Station

vibe station

(Bildkredit: NoirSplash, Gesaffelstein & Reselim)

 

Det finns verkligen inte mycket att göra i Vibe Station annat än, ja, vibrera med andra spelare, och denna brist på tydligt definierade mål skiljer det från andra Roblox-spel. Först transporteras du till en tunnelbanestation i en cyberpunk-version infunderad med japanskt neon. Här kan du koppla av och chatta med andra spelare medan du lyssnar på en spellista med omgivande elektronisk musik. Med en häpnadsväckande lista med 47 unika sessionsanimationer (spelare kan balansera på offentliga bänkar) och dolda påskägg över alla tre nivåer i spelet, är Vibe Station ett av de bästa Roblox-spelen att slappna av efter en lång dag.

Spela Vibe Station.

Var en parkour-ninja

Var en parkour-ninja

(Bildkredit: Aurarus)

 

Hoppa, hacka och avsluta segern i Be a Parkour Ninja, en snabb, kantig titel som låter dig använda en katana eller ett stort ord mot andra Roblox-spelare när du strävar efter att bli den sista personen som står. Vad som är så spännande med det här Battle Royale-spelet är möjligheten att skala upp höga byggnader och dyka in i intet ont anande motståndare. Spelet låter dig också veta hur du beter dig framför andra spelare genom att tilldela dig en poäng, vilket ger ett utmärkt incitament att spela om och förfina dina stridsförmåga.

Spela Be a Parkour Ninja.

Tower Defense simulator

Precis som de flesta Tower Defense-spel är principen om Tower Defense Simulator enkel: förhindra fiender att invadera din bas genom att installera försvar längs vägen. Men på typiskt Roblox-sätt kan du samarbeta med andra spelare för att stoppa fiendens våg. Från och med två basenheter, prickskyttar och spejdare kan du köpa fler snurr genom att tjäna mynt genom att vinna snurr på olika kort. Dessa förbättringar är dock väsentliga eftersom fiender blir alltmer smygande. Det finns också ett kontra-läge där spelare kan tävla, ensam eller som ett lag.

Spela Tower Defense Simulator.

 

Dela detta