Mac-datorer är inte kända som spelmaskiner. Avancerade spel skulle traditionellt sett ta steget till Windows. Hålls tillbaka av dålig grafikprestanda på Mac och en mycket mindre spelpublik.

Allt det förändras med Apples M1-chip. Den nya processorarkitekturen ökar prestandan dramatiskt, vilket gör dagar med långsamma bildhastigheter till ett minne blott för Mac-spelare.

Dessutom, Apple har integrerat sin Rosetta 2-programvara med sina nya Mac-datorer, som översätter appar och spel för att fungera perfekt med den nya arkitekturen. Nedan har vi samlat de bästa spelen du kan köra på din Mac M1, antingen inbyggt eller med Rosetta 2.

bästa mac-spel som är kompatibla med m1

(Bildkredit: Gearbox Software)

Borderlands 1

Den efterlängtade uppföljaren till Borderlands 2 2012, det här spelet tar upp Borderlands vinnande formel med vapen, byte och komedi, och kokar sedan ner det hela till elva. Med en egendomlig rollfigur (några nya och många återvänder), en vidsträckt berättelse som spänner över flera planeter och platser, djupt anpassningsbara byggen och spelarnivåer, och en mängd olika slumpmässiga vapen och byte, Borderlands 3 erbjuder en fest av spel och timmar av underhållning med stort innehåll. Dess DLC och ytterligare innehåll är också mycket roligt.

Se till att du skaffar Epic Games Store-versionen istället för Steam-utgåvan, eftersom det har rapporterats att det senare fungerar inte korrekt på Mac M1. Men skaffa den episka versionen så kan du dyka med huvudet först in i några av de roligaste och mest underhållande spellägen du någonsin har upplevt på din Mac.

Mac-spel kompatibla med M1

(Bildkredit: Colossal Order)

2. Städer: Horisonter

Om du någonsin har sett dig omkring i en stad, med dess täta trafikstockningar, överfulla sopor och dystra stadsdelar, och trott att du kunde göra ett mycket bättre jobb med att planera en metropol, så har du tur. Cities: Skylines, det bästsäljande stadsbyggnadsspelet, är tillgängligt på de senaste Apple M1 Mac-datorerna, så att du kan ta kontroll, bygga den perfekta staden och visa dessa planerare en sak eller två på vägen.

Det finns dock inget enkelt sätt att ta sig till din drömstad. Du måste ta hand om alla viktiga aspekter av framgång, inklusive skatter, kollektivtrafik, underhållstjänster etc.. Kan du hjälpa din stad att växa och förbättra dess hälsovård, sysselsättningsnivåer och föroreningshantering? Varje val du gör har en inverkan, ofta oväntad, som kan lägga en släckning på din noggrant balanserade uppgörelse. Men det är en del av det roliga!

Mac-spel kompatibla med M1

(Bildkredit: Firaxis Games)

3. Civilisation VI

Where Cities: Skylines går in på detaljerna för att bygga städer, Civilization VI tar ett mycket bredare tillvägagångssätt. Vem behöver designa det mest effektiva trafiksystemet med en stram budget när du kan hantera världsledare och förvandla din nation till en global supermakt? Om det låter mer intressant för dig är Civilization VI spelet för dig.

Det fina med Civilization VI är de många olika alternativ som finns tillgängliga för dig för att lyckas. Ska du erövra världen med militär makt eller sprida dina idéer genom diplomati? Är teknisk överlägsenhet nyckeln till seger eller är det bättre att exportera din filosofi tills den blir den dominerande världskulturen? Eller kanske en blandning av alla fyra? Valet är ditt, se till att inte två spel spelas på samma sätt.

bästa mac-spel som är kompatibla med m1

(Bildkredit: Mimimi Games)

4. Desperados III

Desperados-serien gjorde sig ett namn med sitt tålmodiga och taktiska spelupplägg, där att stå tillbaka och överväga dina alternativ alltid var ett mycket bättre alternativ än att ladda med huvudet först i en eldstrid där du kände dig överväldigad. Desperados III fortsätter detta arv på ett utmärkt sätt, med en serie jävligt komplicerade nivåer som kräver noggrann planering om de inte ska gå fel.

Resultaten är djupt berikande. Att planera dina rörelser från början är en sak, men att se dem gjorda perfekt är en annan, det är alltid djupt tillfredsställande.. Många nivåer kan slutföras på olika sätt, vilket ger dig friheten att experimentera med dina metoder, vilket uppmuntras med frekventa Quick Save-påminnelser. Misslyckades din senaste idé? Ladda bara om och försök igen. Du lär dig av dina misstag och lämnar en mer tålmodig, noggrann spelare mycket bättre för upplevelsen.

bästa mac-spel som är kompatibla med m1

(Bildkredit: Larian Studios)

5. Divinity: Originalsynd 2

En av de bästa rollspelen som någonsin gjorts är nu tillgänglig på din glänsande nya Mac M1 tack vare Rosetta 2, och det fungerar bra. Divinity: Original Sin 2 ser dig ta kontroll över en grupp missanpassade och flyktingar., fly ditt fängelse och förföljelse och försök att bli en gud. Endast en medlem av ditt parti kommer att uppnå gudomlighet, Så se till att det är du!

Med en förgrenad historia, djup taktisk strid och en vacker och expansiv spelvärld, Divinity: Original Sin 2 erbjuder över 100 timmars fantastiskt spelande. Dess breda utbud av uppdrag, från fåniga sidouppdrag till uppslukande och utmanande strider med formidabla motståndare, håller dig på tårna från början till slut, medan dess rika berättelse och narrativ ger en underbar bakgrund för spelet.1612354396 156 bästa M1-kompatibla Mac-spel

M1-kompatibla Mac-spel

(Bildkredit: Sports Interactive)

6. Fotbollschef 2021

Som alla fans kommer att berätta är det aldrig lätt att följa ett idrottslag. För varje ögonblick av glädje och nöje kastar du dig ner i djupet av förtvivlan och frustration, övertygad om att du skulle kunna göra ett bättre jobb med att uppfostra katter än din lagledare för att få resultat från sina spelare. Nu kan du bevisa det på planen med Football Manager 2021.

Spelet tillåter dig stödja nästan alla professionella fotbollsklubbar i 52 länder. Med tiotusentals spelare att köpa, utveckla och skapa till ditt hjärta, det finns ett oöverträffat djup och en enorm nivå av anpassning. Oavsett om du vill efterlikna Barcelonas legendariska tiki-taka-system eller spela länge med en stor man vid rodret, har du kontroll över ditt lags framgång.

bästa mac-spel som är kompatibla med m1

(Bildkredit: Epic Games)

7. Fortnite

Ibland är det lätt att identifiera avgörande ögonblick i spelbranschen där en enda version kan förändra hur människor ser och spelar populära spel. Lanseringen av Fortnite 2017 var ett av dessa ögonblick. Det kickstartade inte bara den begynnande Battle Royale-genren och fick miljontals och åter miljoner spelare, utan det gjorde också den här typen av spel tillgängligt för en helt annan demografi med sina memes, danssteg och tecknad grafik.

Om du vill njuta av dess roliga och snabba last man standing-spel på din Mac M1, Du har inget att frukta. Apple Silicon Macs kör Epics spel vackert, utan de stora kompromisser som krävs av tidigare generationens Apple-datorer. Och utan förskottskostnad finns det ingen anledning att inte prova det på din Mac.

bästa mac-spel som är kompatibla med m1

(Bildkredit: PlayDead)

8. Inredning

Vissa spel är mer än bara ett sätt att fördriva tiden eller få snabba sparkar. Vissa spel är upplevelser, erbjudanden olik allt du har spelat tidigare, de får dig att tänka djupt på dig själv och världen du lever i. Inuti är ett av dessa spel; Det är förmodligen en av de bästa du någonsin spelat.

Ta kontroll över en försvarslös pojke, en pojke som jagas av ansiktslösa soldater som omger människor och jagar dem i lastbilar mitt i natten. När du tar dig igenom den mörka och grå världen tar du dig sakta in i en enorm anläggning som rymmer konstiga och skruvade mänskliga upplevelser. Med sin imponerande blomstrande ljuddesign, smarta pussel, dystra handling och chockerande slutsats är Inside ett spel för alla åldrar.

1642460310 XCOM Enemy Within 【 Granska och ladda ner 】

(Bildkredit: Orolig apa)

9. Stardew Valley

Designad av en ensam utvecklare på sin fritid under fyra år, är Stardew Valley det arketypiska kärleksarbetet inom spelindustrin. Med sitt långsamma, avslappnade spelande och fokus på utforskning, gemenskapsanda och lantbruk är detta spelet för människor som tror att de inte gillar spel.

Tanken med Stardew Valley är att du ska ärva din farfars gård i ett avlägset land och slippa ett liv av slit i staden för att få gården tillbaka till liv och ära. Du börjar med små kulturer och träffar människorna i staden, sedan börjar du delta i bylivet, få vänner och utforska världen omkring dig.

Ingen stress, ingen knapphet, bara dagar tillbringade bland idylliska betesmarker eller utforska gruvor och bergssjöar. Det är det perfekta sättet att glömma dina olyckor och koppla av efter en lång dag.

bästa mac-spel som är kompatibla med m1

(Bildkredit: Blizzard Entertainment)

10. World of Warcraft

Apples M1 Mac har inte varit ute på länge, men Blizzard Entertainment har gått snabbt för att förbereda World of Warcraft. Massively Multiplayer Online Role Playing Game är en av få titlar som körs inbyggt på M1-chippet utan behov av Rosetta 2 eller programvara från tredje part. Det betyder att den kan fungera vackert även på Mac-datorer som MacBook Air, som kommer utan en inbyggd fläkt.

World of Warcraft släpptes först 2004 och har fortsatt att få uppmärksamhet från utvecklare och rikliga expansionspaket. (den hade åtta stora expansioner när detta skrivs), vilket ger en fenomenal hållbarhet. Med så mycket innehåll och en solid multi-miljonspelare bas, det blomstrar fortfarande alla dessa år senare. Så nu är den perfekta tiden att dyka in i dess djupa flerspelarvärld med din nya Mac.

6 saker att göra i World of Warcraft tidigare

Dela detta