Bästa M1-kompatibla Mac-spel

Bästa M1-kompatibla Mac-spel Mac-datorer är inte kända som spelmaskiner. Avancerade spel skulle traditionellt sett ta steget till Windows. Hämmas av dålig grafikprestanda på Mac och en mycket mindre spelpublik. Allt det förändras med Apples M1-chip. Den nya processorarkitekturen ökar prestandan dramatiskt, vilket gör dagar med långsamma bildhastigheter till ett minne blott för Mac-spelare. Apple har integrerat sin Rosetta 2-programvara med sina nya Mac-datorer, som översätter appar och spel för att fungera perfekt på den nya arkitekturen. Nedan har vi samlat de bästa spelen du kan köra på din Mac M1, antingen inbyggt eller med Rosetta 2. bästa M1-kompatibla Mac-spel (Bildkredit: Gearbox Software)

Borderlands 1

Den efterlängtade uppföljaren till Borderlands 2 2012, det här spelet tar Borderlands vinnande formel med vapen, byte och komedi, och sänker sedan allt till elva. Med en skådespel av udda karaktärer (några nya och många återvänder), en vidsträckt berättelse som spänner över flera planeter och platser, djupt anpassningsbara byggen och spelarnivåer, och en mängd olika slumpmässiga vapen och byte, Borderlands 3 erbjuder en fest av spel och timmar av underhållning med bra innehåll. Dess DLC och ytterligare innehåll är också mycket roligt. Se till att du skaffar Epic Games Store-versionen istället för Steam-utgåvan, eftersom det har rapporterats att det senare fungerar inte korrekt på Mac M1. Men skaffa den episka versionen så kan du dyka med huvudet först in i något av det roligaste och roligaste spelet du någonsin har upplevt på din Mac. M1-kompatibla Mac-spel (Bildkredit: Colossal Order)

2. Städer: Horisonter

Om du någonsin har sett dig omkring i en stad, med dess täta trafikstockningar, överfulla sopor och skuggiga stadsdelar, och trott att du skulle kunna göra ett mycket bättre jobb med att planera en metropol, så har du tur. Cities: Skylines, det bästsäljande stadsbyggnadsspelet, är tillgängligt på den senaste Apple Mac M1s, så att du kan ta kontroll, bygga den perfekta staden och visa de planerare en sak eller två på vägen. Det finns dock ingen enkel väg till din drömstad. Du måste ta hand om alla viktiga aspekter av framgång, inklusive skatter, kollektivtrafik, underhållstjänster etc.. Kan du hjälpa din stad att växa och förbättra dess hälsovård, sysselsättningsnivåer och föroreningshantering? Varje val du gör har en inverkan, ofta oväntad, som kan lägga en stopp på arbetet med din noggrant balanserade uppgörelse. Men det är en del av det roliga! juehgoa för Mac kompatibel med M1 (Bildkredit: Firaxis Games)

3. Civilisation VI

Where Cities: Skylines går in på detaljerna för att bygga städer, Civilization VI tar ett mycket bredare tillvägagångssätt. Vem behöver designa det mest effektiva trafiksystemet med en stram budget när du kan hantera världsledare och förvandla din nation till en global supermakt? Om det låter mer intressant för dig är Civilization VI spelet för dig. Det fina med Civilization VI är de olika alternativ som finns tillgängliga för dig för att lyckas. Ska du erövra världen med militär makt eller sprida dina idéer genom diplomati? Är teknisk överlägsenhet nyckeln till seger, eller är det bättre att exportera din filosofi tills den blir den dominerande världskulturen? Eller kanske en blandning av alla fyra? Valet är ditt, se till att inte två spel spelas på samma sätt. bästa M1-kompatibla Mac-spel (Bildkredit: Mimimi Games)

4. Desperados III

Desperados-serien gjorde sig ett namn med sitt tålmodiga och taktiska spelupplägg, där att hänga tillbaka och överväga dina alternativ alltid var ett mycket bättre alternativ än att ladda huvudstupa in i en eldstrid där du kände dig överväldigad. Desperados III fortsätter detta arv på ett utmärkt sätt, med en rad djävulskt kluriga nivåer som kräver noggrann planering om de inte ska gå fel. Resultaten är djupt berikande. Att planera dina rörelser från början är en sak, men att se dem göras till perfektion är en annan, det är alltid djupt tillfredsställande.. Många nivåer kan slutföras på olika sätt, vilket ger dig friheten att experimentera med dina metoder, vilket uppmuntras av frekventa Quick Save-påminnelser. Misslyckades din senaste idé? Bara ladda om och försök igen. Du lär dig av dina misstag och lämnar en mer tålmodig, noggrann spelare desto bättre för upplevelsen. bästa M1-kompatibla Mac-spel (Bildkredit: Larian Studios)

5. Divinity: Originalsynd 2

En av de bästa RPG-spelen som någonsin gjorts är tillgänglig på din glänsande nya Mac M1 tack vare Rosetta 2, och det fungerar bra. Divinity: Original Sin 2 ser dig ta kontroll över en grupp missanpassade och flyktingar, fly ditt fängelse och förföljelse och försök att bli en gud. Endast en medlem av ditt parti kommer att nå gudomlighet, Så se till att det är du! Med en förgrenad historia, Med djup taktisk strid och en vacker, expansiv spelvärld erbjuder Divinity: Original Sin 2 över 100 timmars fantastiskt spelande.. Dess breda utbud av uppdrag, från fåniga sidouppdrag till uppslukande och utmanande strider med formidabla motståndare, håller dig på tårna från början till slut, medan dess rika berättelse och berättande ger en underbar bakgrund för spelet. Mac-spel kompatibla med M1 (Bildkredit: Sports Interactive)

6. Fotbollschef 2021

Som alla fans kommer att berätta är det aldrig lätt att följa ett idrottslag. För varje ögonblick av glädje och nöje kastar du dig ner i djupet av förtvivlan och frustration, övertygad om att du skulle kunna göra ett bättre jobb med att uppfostra katter än managern för ditt lag för att få resultat från sina spelare. Nu kan du bevisa det på planen med Football Manager 2021. Spelet tillåter dig stödja nästan alla professionella fotbollsklubbar i 52 länder. Med tiotusentals spelare att köpa, bygga och skapa som du vill, det finns ett oöverträffat djup och en enorm nivå av anpassning. Oavsett om du vill efterlikna Barcelonas legendariska tiki-taka-system eller spela länge med en stor man vid rodret, har du kontroll över ditt lags framgång. bästa M1-kompatibla Mac-spel (Bildkredit: Epic Games)

7. Fortnite

Ibland är det lätt att upptäcka avgörande ögonblick i spelbranschen där en enda release kan förändra hur folk ser och spelar populära spel. Lanseringen av Fortnite 2017 var ett av dessa ögonblick.. Det startade inte bara den begynnande Battle Royale-genren och fick miljoner och åter miljoner spelare, det gjorde också den här typen av spel tillgängligt för en helt annan demografi med sina memes, danssteg och tecknad grafik. Om du vill njuta av dess roliga och snabba last man standing-spel på din Mac M1, Du har inget att frukta. Apple Silicon Mac-datorer kör Epics spel vackert, utan de enorma kompromisser som krävs av tidigare generationens Apple-datorer. Och utan förskottskostnad finns det ingen anledning att inte prova det på din Mac. bästa M1-kompatibla Mac-spel (Bildkredit: PlayDead)

8. Inredning

Vissa spel är mer än bara ett sätt att fördriva tiden eller få snabba sparkar. Vissa spel är upplevelser, erbjudanden olik allt du har spelat tidigare, de får dig att tänka djupt på dig själv och världen du lever i. Inuti är ett av dessa spel; Det är förmodligen en av de bästa du någonsin kommer att spela. Ta kontroll över en försvarslös pojke, en pojke som jagas av ansiktslösa soldater som omger människor och jagar in dem i lastbilar mitt i natten.. När du tar dig igenom den mörka och gråa världen tar du dig sakta in i en enorm anläggning som rymmer konstiga och skruvade mänskliga upplevelser. Med sin fantastiska blomstrande ljuddesign, smarta pussel, dystra historia och chockerande slutsats är Inside ett spel för alla åldrar. (Bildkredit: Worried Ape)

9 Stardew Valley

Stardew Valley, designad av en tillbakadragen utvecklare på sin fritid under fyra år, är den huvudsakliga kärleken i spelindustrin. Med sitt långsamma, avslappnade spel och fokus på utforskning, gemenskapsanda och lantbruk är detta spelet för människor som tror att de inte gillar spel. Tanken med Stardew Valley är att du ärver din farfars gård i ett avlägset land och slipper ett liv av slit i staden för att få gården tillbaka till liv och ära. Du börjar med små kulturer och träffar människorna i staden, sedan börjar du delta i byns liv, träffa vänner och utforska omvärlden. Det finns ingen stress, ingen knappfrenesi, bara dagar tillbringade bland idylliska betesmarker eller utforska gruvor och bergssjöar. Det är det perfekta sättet att glömma dina olyckor och koppla av efter en lång dag. bästa M1-kompatibla Mac-spel (Bildkredit: Blizzard Entertainment)

10. World of Warcraft

Apples M1 Mac har inte varit ute på länge, men Blizzard Entertainment har gått snabbt för att göra World of Warcraft redo. Massively Multiplayer Online Role Playing Game är en av få titlar som körs inbyggt på M1-chippet utan behov av Rosetta 2 eller programvara från tredje part. Det betyder att den kan fungera vackert även på Mac-datorer som MacBook Air, som kommer utan en inbyggd fläkt. World of Warcraft, som släpptes för första gången 2004, har fortsatt att få uppmärksamhet från utvecklare och massor av expansionspaket. (den hade åtta stora expansioner när detta skrivs), vilket ger en fenomenal livslängd. Med så mycket innehåll och en solid multi-miljonspelare bas, det går fortfarande starkt alla dessa år senare. Så nu är den perfekta tiden att dyka in i din djupa flerspelarvärld med din nya Mac.