Bildkälla: Pixabay

Nyligen publicerade jobbannonser från Apple tyder på att teknikjätten siktar på att skapa en 3D-värld för sina ännu inte tillkännagivna mixed-reality-headset.

Apples headset för virtuell och blandad verklighet är inte längre en hemlighet, men nya jobbannonser avslöjar att företaget intensifierar arbetet med att förstärka enheten med innehåll.

Apple har listat mer än 30 jobb relaterade till förstärkt och virtuell verklighet (AR/VR) de senaste veckorna. Befattningarna söker vanligtvis en blandning av mjukvaru- och hårdvaruingenjörer för teknikjättens hemlighetsfulla Team Technology Development Group (TDG).

I ett av inläggen efterfrågar Apple en mjukvaruproducent med erfarenhet av visuella effekter. Eftersom den personen kunde skapa digitalt innehåll för förstärkta och virtuella verklighetsmiljöer, indikerar detta att Apple kan försöka skapa innehåll för sina mixed reality-headset.

I synnerhet nämner en AR/VR-nätverksingenjör som letar efter ett jobb specifikt en typ av "3D-värld med blandad verklighet." "I den här rollen kommer du att arbeta nära andra utvecklare och bygga verktyg och ramverk för att möjliggöra uppkopplade upplevelser i en 3D-mixed reality-värld", lyder en del av platsannonsen.

Ett annat jobbinlägg tyder på att teknikjätten planerar att skapa en videotjänst för sina kommande headset med 3D-innehåll som kan spelas upp i virtuell verklighet.

"Du kommer att arbeta nära Apples UI Framework, Human Interface Designers och System Capabilities-team, och utmana dig att tänka utanför ramarna och lösa otroligt svåra och intressanta problem i '3D-apputrymmet'", står det i ett inlägg.

Apple kommer att konkurrera med Meta i Metaverse

I juli förra året sa Metas vd Mark Zuckerberg i kommentarer till anställda att Apple och hans företag var i en "mycket djup filosofisk tävling" för att bygga Metaverse.

Som nämnts meddelade Meta och en stor grupp teknikföretag, inklusive Microsoft, Nvidia, Sony och 33 andra teknikjättar som tävlar om att bygga Metaverse, att de har bildat en grupp, kallad The Metaverse Standards Forum. , för att skapa infrastrukturen för en interoperabel metavers.

Apple är dock frånvarande från gruppen, vilket ytterligare stärker teorin att de två teknikjättarna tävlar om att bygga metaversen.

Men även om det har förekommit massor av rykten och läckor om Apples efterlängtade VR-headset, har företaget inte officiellt tillkännagett några planer. Apples vd Tim Cook har tidigare sagt till det holländska nyhetsmagasinet Bright att han undviker att använda ordet "metaverse".

”Jag tycker alltid att det är viktigt att folk förstår vad något är. Och jag är verkligen inte säker på att den genomsnittliga personen kan berätta för dig vad metaversen är, sa han.

Dela detta