De mest ökända bossarna från Elden Ring har tagit sig till D&D, eftersom ett fan har skapat en uppsättning hela monsterstatistikblock baserade på FromSoftwares action-RPG.

Ett Elden Ring-fan har förvandlat alla sex av spelets halvgudar (en grupp särskilt kraftfulla bossar) till användbara bordsmonster, med statistiska block som återspeglar deras förmågor och attacker i spelet. Redditor u/Yrolc95 (öppnas i en ny flik) har skapat sidor för Malenia, Godrick, Radahn, Mohg, Rykard och Morgott, med deras statistik, åtgärder och förmågor beräknade att användas i D&D 5E-strider.

Malenia kan till exempel använda sin sjöfågeldans för att hoppa upp i luften och utföra fyra slash-attacker samtidigt som den rusar framåt. Samtidigt låter hennes passiva förmåga Draining Attack henne återhämta HP från närstridsattacker, medan två legendariska åtgärder, Quick Charge och Quick Retreat, härmar hennes smidiga kampstil.

Rykards gudätande orm designades också för att efterlikna bosskampen från tv-spelen. Den har en lista över motstånd och immuniteter, är omgiven av en grop av magma och kan svälja spelare hela. Godrick the Graft är den svagaste av monstren, men han kan fortfarande fästa huvudet på en full drake på sina avhuggna lemmar.

(Bildkredit: redditu/yrolc95)

D&D-statistikblock designades till och med för att replikera de andra stadierna av Elden Ring-chefer. Få ner Malenia till noll HP och du kommer att låsa upp två nya mytiska handlingar: Phantom Spirits, som låter dig skapa fyra spektrala kopior av henne, och Scarlet Aeonia, som sveper ner på motståndare innan de skapar en gigantisk exploderande blomma.

Även om vi inte kan garantera balansen mellan statistiska block, verkar en del av attackskadorna ganska höga för våra ögon, de är verkligen en kärleksfull hyllning till vad som har blivit en av de mest igenkännliga cheferna i hela Elden. Ring. Bortsett från allt annat är det intressant hur u/Yrolc95 fördelade sina förmågaspoäng. Stackars Grodrick fick bara intelligensbetyget 10, medan Starscourge Radahn byggdes med 26 Charisma.

fläkt-sandlåda

Elden Ring har ingen brist på fan-gjort innehåll. Kort efter att spelet släpptes gjorde spelarna Pot Boys i miniatyr för att fira den antropomorfa amforan. Och det kan inte säga något om Elden Ring-moddarna som har dykt upp de senaste månaderna.

Andra spelare har tagit nya tillvägagångssätt för att spela spelet, med en dedikerad fläkt som kopplar ihop en riktig harpa som en kontroller. Det fungerade dock, eftersom de kunde besegra Margit, Fell Omen helt enkelt genom att plocka i strängarna på hennes instrument.

D&D-omvandlingar kan dock vara den mest naturliga. Med sin vidsträckta fantasivärld och massor av esoteriska lore är Eldern Ring perfekt placerad för att mingla med klassisk bordsrollspel. Varför nöja sig med att besegra Morgott i tv-spelet när du kan visa honom vad sinnets teater är till för?

Dela detta