Framtida OnePlus-telefoner kommer att stödjas så länge som Samsung Galaxy S22

Framtida OnePlus-telefoner kommer att stödjas så länge som Samsung Galaxy S22

För inte så länge sedan var Android-telefoner hemska med uppdateringar, och många telefoner fick bara några nya versioner av Android om de hade tur. Men de senaste åren har många märken stöttat sina telefoner längre, och nu pressar OnePlus stödet bortom nästan alla andra företag.

OnePlus ha anunciado que "ciertos modelos" de sus teléfonos ahora recibirán cuatro actualizaciones importantes de Android y cinco años de parches de seguridad, números que coinciden con lo que Samsung ofrece en el Galaxy S22 y algunos otros teléfonos.

Eso supera la promesa anterior de la compañía de tres años de actualizaciones importantes de Android y cuatro años de parches de seguridad. La compañía ha sido frustrantemente vaga sobre qué teléfonos serán realmente elegibles para este soporte extendido, pero el comunicado de prensa dice "en dispositivos seleccionados que se lanzarán en 2023 y más allá", lo que lamentablemente sugiere que no se aplicará a los modelos actuales como el OnePlus 10 Pro. . .

Förmodligen kommer OnePlus 11 att vara berättigad och förhoppningsvis kommer nästa mellanklassmodeller i Nord-sortimentet också att vara det, men bara tiden får utvisa.

Samtidigt beskrev företaget också en del av vad användare kan förvänta sig av de kommande uppdateringarna, nämligen OxygenOS 13.1 och OxygeonOS 14.

Den första av dessa (OxygenOS 13.1) är planerad till första halvan av 2023 och kommer att fokusera på säkerhets- och integritetsfunktioner, med OnePlus som nämner en förbättrad version av sin Private Safe-funktion, designad för att hålla datadelning säker. .

Det finns också fokus på att förbättra digital hälsa och välbefinnande, inklusive tillgänglighetsfunktioner för användare med funktionshinder. Slutligen måste fotoböcker förbättras, och företaget säger att det kommer att fortsätta fokusera på att ge en sömlös upplevelse.

Talet om OxygenOS 14 var mycket vagare, men ord som snabb, smidig och pålitlig slängdes runt.

Google Pixel 7 Pro

Pixel 7 Pro utlovas bara tre år av stora Android-uppdateringar (Bildkredit: Peter Hoffmann)

Analys: OnePlus erbjuder nu långsiktig support än Google, men ligger fortfarande efter Apple

Med löftet om fyra stora Android-uppdateringar och fem år av säkerhetskorrigeringar har OnePlus överträffat Google som trots att de tillverkar Android bara lovar tre år av stora OS-uppdateringar men matchar OnePlus i säkerhetskorrigeringar.

Även om det är fantastiskt att se OnePlus göra detta, belyser det också att Google fortfarande inte gör tillräckligt.

Och vi skulle fortfarande ge Samsung övertaget på mjukvaruuppdateringsfronten, eftersom flera av dess nuvarande telefoner utlovas lika många uppdateringar som OnePlus erbjuder nu, snarare än bara ospecificerade kommande telefoner.

Det finns dock fortfarande inget Android-märke som matchar Apple för uppdateringar. Även om Apple inte lovar ett specifikt antal, har många iPhones fått fem års programuppdateringar, och vissa har klarat sig så länge som sex. Och vi pratar inte bara om säkerhetsuppdateringar här: det här är stora OS-uppdateringar av det slag som OnePlus och Samsung bara lovar i fyra år.

Så varje Android-märke har arbete att göra, men detta är ytterligare ett steg i rätt riktning för OnePlus, och en sak till som kan hjälpa OnePlus bästa telefoner att rankas bland framtidens bästa telefoner.