PC-försäljningen sjönk i USA under första kvartalet 2022, men nyheten kanske inte är dålig för tillverkarna.

De senaste siffrorna från Canalys indikerar att 19,5 miljoner stationära datorer, bärbara datorer och arbetsstationer levererades under första kvartalet 2022, en minskning med 14% från samma period året innan.

Intäkterna ökade dock med 40 % eftersom avancerade enheter alltmer dominerar marknaden, särskilt från företag och företag som vill uppgradera sin tekniska stack. Försäljningen av avancerade enheter, som Apples M1-drivna MacBook-linje, syftade till att svara på den växande övergången till hybridarbete, eftersom användare bytte till enheter med avancerade funktioner som videokonferenser och batteritid hela dagen.

Nedgång i PC-försäljningen

Canalys fann att Dell återigen var den bäst presterande tillverkaren, med en försäljning som ökade med 7 % år över år för att ta förstaplatsen för tredje kvartalet i rad.

Företaget levererade totalt 5,14 miljoner enheter under kvartalet för en marknadsandel på 26 %, före andraplatsen HP (4,29 miljoner enheter för en andel på 22 %), Lenovo (3,26 miljoner enheter för 17 %) och Apple (2,67 miljoner enheter) för 14). % Avgift).

Både HP och Lenovo upplevde betydande försäljningsminskningar från 2021, en minskning med 40 % respektive 24 %; Apple såg dock 18% tillväxt när användarna strömmade till deras M1-enheter.

Minskningen av Chromebook-försäljningen var en stor del av den totala nedgången, med leveranser av bärbara datorer som sjönk med 22 % när utbildningsutgifterna för nya enheter rasade när eleverna återvände till normal skoltid efter skolan.

"USA:s PC-leveranser drabbades av en nedgång för tredje kvartalet i rad på grund av de förändrade relativa styrkorna hos slutanvändarsegmenten", säger Brian Lynch, forskningsanalytiker på Canalys.

"Konsument- och utbildningssegmenten såg efterfrågan minska ytterligare på grund av marknadens mättnad och växande oro för inflationen, som toppade i mars med 8,5 %, den högsta ökningstakten år efter år sedan 1981.

"Hybridarbete har visat sig vara en viktig drivkraft för affärsexpeditioner, eftersom anställda förlitar sig mer än någonsin på sina enheter för produktivitet. Desto större anledning att kräva enhetsuppdateringar. Kommersiell efterfrågan förväntas vara fortsatt stark i år trots det makroekonomiska trycket som PC:n står inför." industrin och kommer att bidra till att begränsa den förväntade totala nedgången i leveranser.

Dela detta