Starfields globala finansiella system kan spela en större roll i spelet än vad många misstänkte, eftersom fansen såg fler antydningar om att Bethesdas kommande sci-fi RPG kommer att involvera ett interstellärt banksystem.

Ivriga fans av Starfield har spanat in bilder från spelet ända sedan det släpptes för första gången under den senaste Xbox- och Bethesda-showcasen. Medan detektiver tidigare hade noterat att programmet för att skapa karaktärer nämnde ett hypotekslån och ett fiktivt företag som heter GalBank, upptäcktes fler dolda referenser till banken i Starfield-miljön.

I ett Reddit-inlägg (öppnas i en ny flik) noterade u/Reasonabledwarf att de första bokstäverna i varumärket GalBank kan ses på sidan av en byggnad i New Atlantis, en av de fyra huvudstäderna i Starfield. Under tiden märkte en annan redditor (öppnas i en ny flik) att en GalBank-märkt byggnad kort visas på planeten Neon (se den i den tidsstämplade videon nedan).

galbank_headquarters_are_visible_in_the_showcase de r/Starfield

Även om de är mindre, ger dessa framträdanden oss en liten indikation på hur banker fungerar i spelet. Det verkar som att GalBank kommer att vara fysiskt närvarande i Starfields värld och besökare kan besöka banken genom fastställda platser.

Det är ganska likt banksystemet som ingår i Daggerfall, det andra spelet i The Elder Scrolls-serien. Banker kunde hittas i alla större regioner i Daggerfall och tillät spelaren att sätta in guld på sitt personliga konto, ta lån till 10 % ränta och till och med köpa och sälja hus. Om du någonsin misslyckas med ett lån, skulle ditt rykte inom den bankens område sjunka.

spekulativ investering

Det finns ännu ingen bekräftelse på att Starfields banksystem är lika robust som Daggerfalls, men det är möjligt. Tanken att spelare kan ta ut bolån under karaktärsskapandet och gå in i en GalBank-filial senare i spelet antyder att det kommer att finnas ett ganska komplext banksystem i Starfield.

Det skulle absolut inte vara malplacerat. NASAs punkvärldsbyggnad i Starfield designades för att vara familjevänlig. På tal om designen av Starfield på Xbox Wire (öppnas i en ny flik) tidigare i år, sa huvudartist Istvan Pely att Bethesda "ville ha en mycket realistisk vision" om en sci-fi-framtid, och att spelare borde "dra en linje" mot dagens rymdteknologi och extrapolera därifrån in i framtiden för att göra den trovärdig och relaterbar." Bankverksamhet är verkligen en trovärdig aspekt av en avlägsen, rymd framtid.

Det finns många andra anledningar att bli upphetsad också. Ett observant fan såg ett vetenskapligt påskägg gömt i Starfields meny för att skapa karaktärer, och det finstilta på Xbox Game Pass antydde när spelet äntligen kan släppas. TRG-redaktören är dock inte alltför imponerad och tror att Starfield redan håller på att förlora rymdkapplöpningen.

Dela detta